Storfusjon i Danmark påvirker norske forhandlere

De to danske leverandørene av økonomisystemer, Navision og Damgaard, slår seg sammen. Dette rammer de norske distributørene.

Det finnes en lang rekke store produsenter av økonomisystemer i de nordiske landene, men mange av dem sliter, særlig etter nyttårsskiftet. Nå slår de to store danske selskapene, Damgaard og Navision seg sammen, melder danske medier. Det er Navision som er det overtagende selskapet. Ifølge meldingen får den fusjonerte enheten en kundebase på 120 000 installasjoner, en partnerkanal på omkring 2000 partnere, over 1000 medarbeidere og representasjon i mer enn 25 land.

- Vi får en litt sterkere konkurrent i stedet for to konkurrenter, dette forenkler vårt konkurranse-bilde, sier Visma-sjef Øystein Moan til digitoday.no. Det har pågått en konsolidering i det nordiske markedet en stundt, så dette er ingen stor overraskelse og det vil komme flere fusjoner og oppkjøp, spår Moan.

Moan mener at fusjonen kan gjøre livet tøft for de mange norske Damgaard-forhandlerne.

- Det har vært en overetablering av Damgaard-forhandlere, sier Moan.

- Dette vil gjøre oss til en av de sterkeste internasjonale tilbyderne av forretningssystemer til små og mellomstore bedrifter, sier daglig leder Tommy Ødegaard.

Det er ventet at det fusjonerte selskapet vil skape synergieffekter på omkring 140 millioner danske kroner i året, og at dette vil få utslag om 12 måneder. Det er ventet at det vil påløpe 164 millioner i restruktureringskostnader i forbindelse med fusjonen.

Børsnoterte Hands ASA tilbyr tjenester fra både Navision og Damgaard

Til toppen