IT-BRANSJEN

Storinvestorer ber Apple bekjempe barns mobilavhengighet

To store Apple-investorer oppfordrer i et åpent brev teknologigiganten om å ta grep for å bremse barns økende avhengighet av smarttelefoner.

Mange barn og ungdommer er avhengige av mobilen sin, og det må Apple gjøre noe med, mener to av Apples største investorer.
Mange barn og ungdommer er avhengige av mobilen sin, og det må Apple gjøre noe med, mener to av Apples største investorer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Apple må tilby flere muligheter for å bekjempe barns avhengighet av Apples produkter, skriver investorene Jana Partners LLC og California State Teacher's Retirement System i brevet.

De to investorene har til sammen Apple-aksjer for om lag 2 milliarder dollar.

– Det har vokst fram en konsensus rundt om i verden, inkludert i Silicon Valley, om at potensielle langvarige konsekvenser av nye teknologier må være med i betraktning allerede fra starten av, skriver de videre i brevet.

– Intet selskap kan fraskrive seg det ansvaret.

De to storinvestorene skriver videre at Apple kan spille en avgjørende rolle ved å signalisere overfor it- og telekomindustrien at å ha spesielt søkelys på helse og utvikling i neste generasjon «både er en god forretning og det rette å gjøre».

Investorene foreslår blant annet at Apple skal sette ned en gruppe med eksperter på barns utvikling og å utvikle mobiler som kan gi foreldre flere muligheter til å sikre sine barns helse.

En amerikansk forskningsrapport som ble publisert i november antyder at omfattende bruk av mobiler og sosiale medier kan ha negativ påvirkning av tenåringers mentale helse og kan føre til alvorlige depresjoner.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.