Storoppdatering til Android Wear

Drøss med nye funksjoner.

Storoppdatering til Android Wear
LG-klokken Urbane blir en av de første som får nye Android Wear. Bilde: Thomas Marynowski

Google vil helt klart ha litt av oppmerksomheten tilbake fra Apple Watch, og bekrefter nå en massiv oppdatering til sin Android Wear-plattform for smartklokker. 

Det innebærer for det første at applikasjonene kan vise innholdet sitt på klokken til enhver tid. Fra før kunne klokkene baserte på Android bare vise klokkeslett på skjermen hele tiden. Nå kan dette utvides til andre applikasjoner, slik at man for eksempel har et kart synlig så lenge man vil, som ikke forsvinner når man tar bort hånden. Samtidig vil skjermen bare være i farger når man ser på den, og gå over til sort hvitt når man ser bort, for å spare batteriet.

Les også: Vil ha Android Wear på iPhone.

Videre får systemet Wifi-støtte, slik at man kan hente inn varslinger og annen informasjon fra operativsystemet og applikasjonene så lenge klokken er koblet til et trådløst nettverk. Det betyr større frihet fra den tilhørende mobiltelefonen, slik at man fortsatt får informasjon uten å ha den med seg til enhver tid. Klokken trenger heller ikke å være på samme nettverk som mobilen, noe som innebærer mye større bevegelsesfrihet.

Animasjoner

Det aktiveres nye interaksjoner, en bevegelse av håndleddet gjøre det mulig å sjekke nyhetsstrømmen, og ved berøring av skjermen kan man starte applikasjoner og sende beskjeder øyeblikkelig. 

Det kommer også mulighet til å tegne uttrykksikoner - emojis - direkte på skjermen. Operativsystemet skal kjenne igjen dette, og deretter skal man kunne sende dem til kontakter.

Apple-klokka ble egentlig designet i Norge for 20 år siden!

Google lover at oppdateringen kommer til alle de syv Android Wear-klokkene på markedet i løpet av de nærmeste ukene. LGs Watch Urbane skal bli den første modellen som mottar den nye programvaren.