BEDRIFTSTEKNOLOGI

Største mobile harddisk til nå

IBM lanserte onsdag Travelstar 80GN, en harddisk selskapet hevder er verdens største for mobile enheter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. nov. 2002 - 08:28

IBM har ved hjelp av forbedringer i selskapets "pixie dust"-teknologi (alvestøv) fordoblet lagringstettheten fordoblet lagringstettheten i selskapets nye Travelstar 80GN. Dette betyr at harddisken nå kan lagre 80 GB med data, noe som ifølge IBM skal være ny rekord for harddisker for mobile enheter.

IBM forteller i en pressemelding at harddisken er utstyrt med et nytt, 8 MB stort mellomlager som bidrar til å gjøre den nye harddisken til verdens raskeste, mobile 4200 RPM-harddisk. Selskapet har også redusert støyen harddisken produserer med fire desibel.

Den forbedrede harddiskteknologien tillatter at opptil 70 milliarder bits med data kan skrives til hver kvadrattomme av overflaten på hver av skivene i lagringsenheten. Dette har selskapet oppnådd ved å legge til ytterligere et overflatelag med "alvestøv", eller om mulig litt klarere, et ekstra magnetisk lag basert på ruthenium. Tilsammen oppnås en sandwich med fem lag - laminert "alvestøv".

I den samme pressemeldingen annonser IBM også planer om mobile harddisker med en omdreiningshastighet på 7200 runder per minutt. Dette er på høyde med det som er vanlig i stasjonære maskiner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.