BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stortinget kan avgjøre Telenor-privatisering før sommeren

Stortingsproposisjonen om delprivatisering av Telenor skal være klar rundt påsketider. Det kan gi Stortinget nok tid til å vedta en delprivatisering og børsnotering av Telenor før sommeren.

Frode Eriksen
4. feb. 2000 - 15:47

Ekspedisjonsjef i Samferdselsdepartementet, Eva Hildrum opplyser til digi.no at proposisjonen om delprivatisering av Telenor er under forbredelse i departementet, og at den etter planen skal oversendes Stortinget rundt påsketider.

- Grunnlaget for den er Telenors egen strategi i tillegg til vurderinger som departementets egne finansielle rådgivere gjør.

Delprivatiseringen av Telenor er i prinsippet allerede vedtatt, siden den var en del av budsjettforliket som Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre inngikk sammen med Høyre og Fremskrittspartiet høsten 1998.

Departementet arbeider også med en annen proposisjon som omhandler "skilsmissen" mellom Telenor og Telia. Men Hildrum vet ikke om proposisjonene blir ferdig slik at de kan presenteres samlet.

- Vi har ikke noe mål om å komme før svenskene. Vi vil konsentrere oss om Telenor og gjøre det som er best for selskapet, sier Hildrum, som avviser alle slags hevntanker.

- Om Telia kommer på børs før Telenor blir det en del av det markedsbildet vi må vurdere, sier Hildrum og understreker at målet er å maksimere verdien for eiene.

- Derfor er det av vesentlig betydning hva Telenor selv foreslår, sier Hildrum.

Heller ikke i Sverige ønsker man å haste igjennom en børsintroduksjon. Næringskomiteen i den svenske Riksdagen satte i går en endelig stopper for en ekspressintroduksjon av Telia på Stockholmsbørsen, etter at komiteflertallet stemte ned et forslag fra den borgerlige opposisjonen. Om en delprivatisering skal skje på denne siden av sommeren må proposisjonen være klar senest den 22. mars

Pressetalsmann i Telenor, Dag Melgaard sier at Telenor tidligere har framsatt ønske om å bli børsnotert så fort som mulig. Men dette er et langt og tungt løp som avgjøres av eierne og styret, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.