Strammer seg til innen videokonferanse

Polycom og VTEL har funnet tonen, mens pengene brenner i lomma til Tandberg.

De amerikanske videokonferanseprodusentene VTEL og Polycom Inc. inngår allianse om å distribuere, utvikle og produsere software og tjenester. VTEL får retten til å selge Polycoms produktspekter. Tandberg ASA var tidligere aksjonær i VTEL, men solgte posten i vår.

Polycom har tradisjonelt produsert løsninger i det såkalte "mid range", mens VTEL utelukkende har produsert løsninger i nederste del av produktspekteret. Altså nesten perfect match.

Den norske konkurrenten innen videokonferanseløsninger, Tandberg ASA, som hovedsaklig lager løsninger tilpasset high-end markedet, har bygget opp en solid kontantbeholding gjennom emisjonen i 1999 og en drift som generer en solid cahflow. Det har tidligere vært spekulert i fusjon med Polycom og at PictureTel kunne bli en mulig partner. En katastrofal kursutvikling i Picturetel gjør at selskapet ligger åpent for fiendtlige bud. Selskapet har hatt store problemer både av teknisk og finansiell art de siste to årene, men har en attraktiv kundebase. Tandberg har finansiell ryggrad til å klare et slikt løft.

I løpet av sommeren har Polycom inngått flere distribusjonsavtaler, blant annet med Deutsche Telekom, Siemens og France Telecom EGT, mens Tandberg har inngått få strategiske avtaler.

Til toppen