GLOBALCONNECT

Streik i Globalconnect etter resultatløs mekling

- Vi står milevis fra hverandre, sier fagforeningene etter at lønnsforhandlingene brøt sammen.

Globalconnect drifter fiberkabler i Norden og Tyskland. EL og IT-forbundet sier at streiken som nå er et faktum, kan påvirke bedriftens leveranser.
Globalconnect drifter fiberkabler i Norden og Tyskland. EL og IT-forbundet sier at streiken som nå er et faktum, kan påvirke bedriftens leveranser.
18. jan. 2023 - 12:05

Det blir streik i telekomselskapet Globalconnect etter at meklingen mellom LO Stat og Spekter ikke førte fram natt til torsdag.

Lønnsforhandlingene førte ikke fram og meklingen startet dermed onsdag, med frist til midnatt. Ved tretiden natt til torsdag ble det klart at heller ikke meklingen førte fram.

– Globalconnect nekter å gi lønnstillegg på linje med resten av arbeidslivet. Vi står milevis fra hverandre, derfor er vi streik, sier Lise Olsen, forhandlingsleder og nestleder i LO Stat, i en pressemelding.

Dermed går 15 medlemmer i EL og IT Forbundet og Norsk Jernbaneforbund ut i streik torsdag.

Disse arbeider blant annet med leveranse av internettlinjer, IPVPN og kapasitetsaksesser. Streiken kan påvirke bedriftens leveranser, og saker kan få lengre behandlingstid.

Streiken vil bli trappet opp, står det i pressemeldingen som ble sendt ut etter at forhandlingene hadde brutt sammen.

– Vi har møtt en lønnspolitikk som minner mest om 1930-tallet. For oss er det helt uakseptabelt å godta urettferdighet satt i system, sier Tor Egil Pålerud, Norsk Jernbaneforbunds delegasjonsleder.

Fagforeningene skriver at de krever et lønnsoppgjør med en ramme på linje med resten av norsk arbeidsliv, at alle medlemmer skal få lønnstillegg og at Globalconnect forplikter seg til å få på plass et rettferdig lønnssystem.

 Globalconnect, tidligere Broadnet, drifter blant annet fibernett i Norge, Norden og det nordlige Tyskland.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.