NETTVERK OG INFRASTRUKTUR

Strømmangel stopper Microsoft og Amazons datasentre i Irland

Selskapene får ikke tillatelse til å koble nye datasentre på det irske strømnettet.

Det er nå så mange datasentre i Irland at det går hardt utover strømnettet. Microsft og Amazon får ikke tillatlese til å koble nye sentre opp mot nettet. Bildet er av et av Microsofts datasentre i Dublin.
Det er nå så mange datasentre i Irland at det går hardt utover strømnettet. Microsft og Amazon får ikke tillatlese til å koble nye sentre opp mot nettet. Bildet er av et av Microsofts datasentre i Dublin. Foto: Microsoft
25. aug. 2022 - 14:00

Strømmangel og strømbrudd gjør at Microsoft og Amazon trolig ikke vil bygge nye datasentre i Irland. Det skriver Engadget.

En sperreperiode på opprettelse av nye oppkoblinger fra det irske statseide elverket EirGrid betyr at Microsofts planlagte datasenter til 19,2 milliarder kroner (2 milliarder euro) ikke blir noe av.

Irland huser i dag  svært mange datasentre. Det går nå utover strømnettet og gjør at strømnettet er strukket til det ytterste. Det har ført til at Irske myndigheter i fjor sendte en advarsel om at hvis strømmangelen i landet fortsatte måtte de ty til planlagte strømbrudd frem til problemet var løst. Et planlagt Amazon-datasenter og to planlagte Microsoft-datasenter har som følge av dette ikke fått lov å koble seg opp mot det Irske strømnettet.

I en uttalelse sier Microsoft at de har blitt informert om at blokkeringen av nye oppkoblinger ikke skulle gå utover Microsofts planlagte datasenter. Det viste seg å ikke stemme.

– På tross av forsikringer, ser det ut som sperreperioden for datasentre i Dublin-området fortsatt opprettholdes, sier Microsofts Ciaran Colon til Irske myndigheter.

Microsoft-sjef Satya Nadella på et arrangement i Indonesias hovedstad Jakarta. Selskapet satser stort her.
Les også

Microsoft satser milliarder på KI i Indonesia

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.