Student-TV´n i Trondheim tok en spansk en

Student-TV'n i Trondheim har rotet med fakta og misforstått, mener TONO. Det kan se ut som studentene har sjonglert med sannheten med sitt utspill om web-TV.

digitoday.no skrev fredag om Student-TV´n i Trondheim som mener at TONO har stoppet et landsomfattende web-TV-nettverk med det studentene mener er uholdbare tariffer.

Nå viser det seg at Student-TV´n (STV)s prosjektering overfor TONO ikke er i overensstemmelse med de planer de har publisert på sine nettsider. I tillegg har SVT prøvd å presse musikkorganisasjonen til å gi etter ved hjelp av trusler og manipulert sannheten overfor media.

- Først beskrev de en tjeneste som skulle servere konserter, video og programmer med bakgrunnsmusikk til et ubestemt antall seere Senere ble dette imidlertid begrenset til 80.000 studenter. For konserter koster det 200 kroner døgnet, eller maksimalt 1.000 i måneden for lyd. Siden de sa "masse konserter" gikk vi ut fra fem konserter i måneden, og det er 5.000 kroner.

- Det har aldri vært snakk om 5000 kroner per påbegynt time med vanlig programinnhold som STV beklager seg over, sier juridisk rådgiver i TONO, Inger Elise Mey.

TONO jobber med å fastsette sine tariffer for web-TV, og STVs redaktør Erik Vold sa fredag til digitoday at han håpet å sette søkelyset på kostnader som gjør det umulig for idealistiske organisasjoner å tilby slike tjenester, og nevnte som eksempel de prisene STV skal ha fått fra TONO.

Les saken: TONO stoppet student-TV´n

Problemet er bare at redaktøren ikke snakket helt sant. I en e-post til TONO, som STV selv sendte til digitoday, innrømmer han at opplysningene som ble gitt i fredagens artikkel ikke stemmer med de avtaler de er kommet frem til i forhandlingene med TONO.

I e-posten heter det "Dere kan lese på digi.no at vi her ikke fokuserer på de lokale forholdene vi forhandlet for i siste omgang", hvilket vil si at de opplysninger som ble gitt i intervjuet omhandlet tidligere samtaler med organisasjonen, ikke dagens status som det tydelig ble gitt uttrykk for. Vold hadde eksamen ved NTNU da saken ble publisert og kunne dermed ikke kommentere uoverensstemmelsene.

STV har planlagt tjenesten i lengre tid, men søkte ikke om TONOs tillatelse før i mars.

- De ville sette opp en tjeneste i full fart, så vi prioriterte denne saken. Først var det ikke begrenset til et bestemt antall seere, så ble det redusert til 80.000, deretter ble det snakk om at det bare ville bli rundt 100 personer som kom til å se sendingene, sier Mey.

I fredagens intervju er også tallet 100 nevnt i forhold til seeroppslutning. Samtidig kan man lese om STVs omfattende planer på deres nettsider.

- Vi har kommet dem i møte så mange ganger, men de har gitt oss feil opplysninger og endret sine forklaringer veldig mange ganger - uten at jeg vil prosedere saken i media, understreker Mey. Det har heller aldri vært snakk om å stoppe prosjektet fra TONOs side.

digitoday er også kjent med at STV skal ha truet med å gå til media for å "gjøre situasjonen ubehagelig" for TONO, noe som bekreftes fra STV.

- Vi tenkte kanskje å presse dem litt, og ordet "ubehagelig" ble vel brukt, noe som kanskje var litt uheldig, sier Trond Tønder.

Han innrømmer at Student-TV´n kan ha misforstått litt, og at deres utspill kan ha blitt oppfattet som krast.

- Vi håper dette ikke har skapt dårlig stemning, men vi mener fortsatt det er noe som angår alle som vil starte web-TV, sier Tønder til digitoday.

- Hadde de bare skullet bruke bakgrunnsmusikk i fem minutter som de hevder, så hadde det selvfølgelig ikke kostet 5.000 kroner, sier Mey.

- Det STV har bedt oss om er noe helt annet, tilføyer hun, og understreker at organisasjonen fra første stund gjorde det klart for STV at TONO ikke har avsluttet arbeidet med å fastsette hva det skal koste å sende materiale på nettet.

PS: Redaktør Erik Vold ønsker å korrigere det han mener er misforståelser i artikkelen, i forhold til hvorvidt den informasjonen STV har gitt til TONO og media har vært mangelfull eller usann.
digitoday ønsker å understreke at skyldspørsmålet som beskrives som avgjort i avsnitt nummer seks, fremtrer anderledes etter Volds oppklaring, og beklager bruken av ordet "innrømmer".
Likevel ble det oppfattet som om STV "sjonglerte med sannheten" og i ettertid "innrømmet" dette, både av digitodays journalist og av TONO.

Les Erik Volds innlegg Grov feil i "STV tok en spansk en".

Til toppen