Studentaksjon utenfor Stortinget

Fagutvalget ved Institutt for informatikk (Ifi) ved Universitetet i Oslo arrangerte en totrinnsaksjon utenfor Stortinget torsdag ettermiddag. Aksjonen skulle sette fokus på plassmangelen ved instituttet.

I dag klokken 14.15 ble det som vanlig holdt forelesning i begynnerkurset i informatikk, IN105. Det uvanlige var stedet der forelesningen ble holdt.

For som en illustrasjon på plassmangelen ved Ifi ble forelesningen arrangert utendørs på Stortingets plass ("Dasslokket"). Utstyrt med prosjektør og lydanlegg holdt professor Jens Kaasbøll en innføring i objektorientert programmering. Bortimot 200 studenter lyttet interessert, men det var nok noe vanskelig å gjøre notater.

Den noe spesielle forelesningen ble arrangert for å sette fokus på plassmangelen ved Ifi. Demonstrasjonsansvarlig og styremedlem i Fagutvalget ved Informatikk (FUI), Knut Erik Borgen, forteller til digi.no at instituttet er avhengig av å få et nytt bygg for å kunne ta imot flere studenter.

- Dette er helt nødvendig for å få plass til de opptil 4500 studentene det legges opp til, sier han.

Slik det er nå er studentene spredt over flere bygninger over hele Blindern. Borgen mener dette ikke er noen varig løsning og at forholdene stadig vil bli verre etter hvert som det kommer flere studenter.

Under forelesningen gikk mange studenter rundt med plakater med paroler som "Hold IFI samlet", "Stopp raseringen av informatikkutdanningen" og "Nybygg nå".

Etter at forelesningen var over, arrangerte Fagutvalget ved Informatikk (FUI) en punktmarkering hvor blant annet referatet fra forelesningen ble overrakt utdanningskomitéen ved Stortinget.

Til toppen