BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stusser over France Telecom-rykter

Selv om NetCom forventes å levere en sort bunnlinje i løpet av året er det så langt lite som tyder på at de fire største eierne i selskapet vil selge seg ned. NetCom-aksjen gjør det særdeles bra og sluttet torsdag på sitt høyeste nivå noen sinne med 150,50 kroner.

Frode Eriksen
17. okt. 1997 - 13:33

Mandag legger NetCom-ledelsen fram tallene for tredje kvartal. Forventningene om et overskudd vises på selskapets aksjekurs som får stadig nye toppnoteringer. Samtidig kommer spekulasjonene fra medier og marked om en mulig endring i selskapets eierstruktur.

De fire største eierne i selskapet sitter på tre fjerdedeler av aksjekapitalen i selskapet og har ifølge en aksjonæravtale forpliktet seg til å sitte med minst 50,1 prosent av aksjene i selskapet. Forpliktensen reguleres av gjelden forhold til driftsresultatet før finanskostnader og avskrivninger.

I forhold til dagens NetCom-resultat vil dette bety at aksjonæravtalen vil vare fram til år 2000.

De fire største aksjonærene har imidlertid en mulighet til å selge aksjer til industrielle operatører, med en forkjøpsrett for de tre andre.

- Vi har ikke fått noen signaler fra noen av de største aksjonærene at de ønsker å selge seg ut, sier informasjonsdirektør i NetCom, Per Bjørkum til digi.no.

Dagens Næringsliv antyder i dag en mulighet for at France Telecom, som har et ønske om å etablere seg på det norske mobilmarkedet, overtar Singapore Telecoms aksjepost i NetCom, som i januar offentliggjorde sin nye utenlandsstrategi som blant annet innebar salg av flere aksjeposter i Europa.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.