Styr din egen TV-stjerne på Internett

En ny TV-kanal på Internett lar publikum styre deltakerne, som blir overvåket 24 timer i døgnet.

Internett-prosjektet U8TV skal rekruttere åtte personer, installere dem i en loftsleilighet i Toronto, Canada i ett år og tvinge dem til å drive en TV-kanal på Internett.

I tillegg til at deltakerne, som selskapet ennå har til gode å rekruttere, produserer TV, vil de bli overvåket 24 timer i døgnet.

Prosjektet kan sammelignes med Big Brother-programmene, men TV-selskapet Alliance Atlantic, som står bak prosjektet, har trolig forsøkt å omgå lisensplikten som hører til Big Brother-navnet ved å omdefinere konseptet.

Big Brother ble utviklet av det nederlandske produksjonsselskapet Endemol, som siden har tjent store penger på å selge konseptet videre til kanaler i både Europa og USA.
Mer om Big Brother kan du lese her:
Storebror på TV og Internett i USA
Big Brother på norsk bredbåndstjeneste
Storebror ser deg, men ser du storebror?
Da TV-programmet gikk i Tyskland, kunne man logge seg på nettet og kikke på deltagernes sysler via flere videostrømmer. Det samme kan man gjøre på det amerikanske TV-selskapet CBS´ sider.


Alliance Atlantic og U8TV søker for tiden åtte mennesker mellom 19 og 34 år, og de skal helst være hippe, som det står på nettsiden.

De skal drive TV-stasjonen, hvor temaene i programmene skal være helse, politikk, underholdning, diskusjon og lignende. Så lenge folkene er på skjermen og jobber, får de betalt, og ingen skal sparkes ut av serien.

I tilknytning til sendingene skal det bli pratekanaler og diskusjonsfora, hvor man kan gå sammen med andre kikkere og finne ut hva man har lyst til å be deltagerne om å lage. Hvis selskapet får tak i sine åtte deltagere, skal tjenesten lanseres utpå høsten.

Til toppen