Suksess for folkefinansert nettbrett

Jolla drar inn penger.

Suksess for folkefinansert nettbrett
Bedre grensesnitt og flere funksjoner kommer til Jolla-nettbrettet hvis finanseringsmålene nås. Bilde: Jolla

Forrige uke skrev digi.no om Jolla Tablet, nettbrettet som designes av det finske selskapet som fra før gjorde seg bemerket med en smartmobil som kjører deres eget operativsystem.

Nettbrettets utvikling folkefinanseres via nettstedet Indiegogo, og det opprinnelige målet var på 380.000 dollar.

I dag, litt over en uke etter at kampanjen ble satt i gang, har prosjektet passert målet med utrolige 342 prosent. Det er i skrivende stund samlet inn rett under 1.300.000 dollar.

I forbindelse med dette kunngjør Jolla nå flere tilleggsmål, som vil gjennomføres hvis kampanjen når disse spesifikke pengesummene.

Ved 1.500.000 dollar får nettbrettet støtte for SD-kort på opptil 128 gigabyte. Per i dag støttes det 32 GB-kort, og brettet har også 32 GB lagring innebygd.

Ved 1.750.000 dollar vil operativsystemet få støtte for delt skjerm, som vil ytterligere utvide multitasking-mulighetene til brettet. Sailfish OS skal allerede være ganske sterk på fleroppgavekjøring, med egen multitasking-modus, og denne vil tydeligvis bli enda bedre. Delt skjerm-funksjonaliteten er for øvrig det mest etterlyste fra publikum, et av prinsippene bak Sailfish-utviklingen er å ta i mot forslag fra brukere og forsøke å implementere disse.

Klarer finanseringskampanjen å dra inn 2.500.000 dollar, vil Jolla-brettet få innebygd 3.5 G-radio. Per i dag har brettet kun Wi-Fi-støtte, men blir 3.5 G-radioen finansert, vil det koste brukerne 30 dollar ekstra å kjøpe den mer komplette utgaven.

I løpet av finanseringsprosessen har Jolla også bekreftet at brettet vil lanseres i Canada og Australia. Norge er fra før bekreftet til å være et av de første landene som får brettet.

Planen til Jolla er å begynne å levere brettene i mai 2015.

    Les også: