Suksess med interaktiv leksehjelp

I går gikk startskuddet for puggandplay.com, som er en kombinasjon av NRKs TV-program "Etter skoletid" og en nettbasert svartjeneste der skoleelever kan få svar på spørsmål i forbindelse med hjemmeleksene.

Lekser er ikke alltid så lett, og mange spørsmål kan dukke opp i et barnehode. For eksempel kan Kjell Kåre lure på hvor sterkt et verb egentlig kan bli?

Puggandplay.com (som er et samarbeidsprosjekt mellom konsulentselskapet Apropos Internett, Høgskolen i Hedmark og TV-produksejonsselskapet fabelaktiv) fikk inn nesten 400 spørsmål under første sending av NRK-programmet "Etter skoletid" i går ettermiddag.

Bjarne Øygarden fra Høgskolen i Hedmark mener dette gir en ny dimensjon i forhold til tradisjonell leksehjelp ved at man nå kommuniserer i medier som elevene er opptatt av.

Tore Løvås i Apropos Internett lover på sin side at de i løpet av kort tid vil utvide nettstedet puggandplay.com med mange nye tjenester. Det første som vil komme på plass er muligheten for å sende spørsmål via SMS.

Under NRK-programmet "Etter skoletid" har puggandplay et femten minutters innslag fra fabelaktivs studio på Hamar, hver mandag til onsdag. Løvås forteller at dette innslaget hver dag tar for seg et nytt fag eller tema, og at elevene som ser på oppfordres til å sende inn sine spørsmål på mail eller SMS. Det sitter 15 lærerstudenter klare til å svare på spørsmålene, og svarene blir kvalitetssikret av kvalifiserte øvingslærere.

I november 1999 ble det etablert et selskap med en tilsvarende idé - Leksehjelpen AS. Du kan lese mer ved å klikke her. I dag skjer det ikke mye når man taster www.leksehjelp.no eller www.leksehjelpen.no. Gründer Espen Tranøy forteller til digi.no at selskapet ikke er lagt ned, men er lagt på hvil inntil videre.

- I det aksjemarkedet som har vært det siste året har vi rett og slett ikke fått noen til å være med på å dra lasset. Derfor er nettstedet tatt av lufta. Det vil gjenoppstå når vi får mer penger, tid og ressurser, sier Tranøy.

Til toppen