BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun åpner kontor i Second Life

Blant nye toneangivende bedrifter som etablerer seg i Second Life er Sun og Reuters.

I september tok digi.no en tur innom den virtuelle verdenen Second Life og intervjuet sjefen for det internasjonale selskapet Text 100. Intervjuet ble gjort gjennom det som kalles en avatar, en slags stedlig representant i den virtuelle verdenen. Text 100 etablerte seg med et eget avdelingskontor i den virtuelle verdenen, eller det som kalles en egen øy.

    Les også:

Det kom da frem at det var flere IT-selskaper som planla å etablere et avdelingskontor i Second Life. Først ute av de mer kjente IT-selskapene er Sun.

Sammen med nyhetsbyrået Reuters og medieselskapet CNet går de nå inn i Second Life med egne kontorer som brukerne der kan besøke.

Andre kjente selskaper som enten er etablert eller som har bekreftet at de er i ferd med å etablere seg i Second Life, er Toyota, Sony BMG og Adidas. I tillegg kommer en rekke selskaper som er kjente i det amerikanske markedet, men som ikke europeere har noe forhold til.

Sun vil lansere sin inntreden i Second Life med en virtuell presentasjon av selskapets sjefsforsker, John Cage. Det er første gang at et selskap som hører til på Fortune 500 listen over verdens største selskaper holder en slik pressekonferanse.

Der vil han og flere andre i ledelsen hos selskapet være tilgjengelig for spørsmål etterpå og så vil deltakerne få en rundtur på Suns virtuelle paviljong, hvor de blant annet kan se på videoer som forteller om nye Sun innovasjoner og kundeprosjekter som de har gående.

Reuters skal være klare på onsdag denne uken. Da vil de publisere tekst, bilder og videonyheter fra vår virkelige verden og nyheter fra Second Life-verdenen. Nyhetshungrige brukere som ikke har funnet veien inn i Second Life kan besøke Reuters egne Second Life nettsted her.

Reuters mediakorrespondent i London, Adam Pasick, vil bli selskapets første byråsjef i Second Life. Der vil han være å finne som den virtuelle personen Adam Reuters (se bildet til høyre).

– Selv om det kan synes rart, så er det ikke så forskjellig fra å være en reporter i den virkelige verden. Når du blir vant til det, så blir det nesten som den samme jobben jeg har hatt i mange år, sier Pasick til Yahoo News.

I Second Life kan man også drive en egen virtuell forretning. Man kan designe klær eller andre objekter og få betalt for det i Linden dollar. Disse pengene kan så veksles inn i vanlige amerikanske dollar. Det har utviklet seg en hel virtuell industri der det kjøpes og selges både varer og tjenester. Reuters skal dekke slike begivenheter på samme måte som de dekker finansmarkedene i den virkelige verden.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.