SUN hiver seg på Napster-vogna

Nok en stor aktør skal utforske bruker-til-bruker-nettverk som Napster og Scour.

Nok en stor aktør skal utforske bruker-til-bruker-nettverk som Napster og Scour.

Sun Microsystems har i all hemmelighet satt sammen en gruppe som skal arbeide med utvikling av bruker-til-bruker- nettverk basert på selskapets Java-standard. Det skriver ZD Net.

Slike nettverk kom i søkelyset etter at Napsters popularitet eksploderte, og andre store aktører, som Intel, er ute og snuser på teknologien. Den består ganske enkelt av en klient/server-modell der hver av deltagerne i nettverket på en enkel måte kan operere som tilbyder og bruker samtidig, slik at man har et nettverk av brukere uten nødvendigvis å ha datasentraler noe sted.

Sun skal ikke ha konkrete prosjekter gående, men skal bruke prosjektet til å profilere utviklingen av Java samt hjelpe dem å selge sine andre produkter.

Selskapet skal inn i samme arbeidsgruppe som Intel, skriver ZD Net, og har som mål å benytte Java-teknologi i størst mulig grad.

Java kjøres idag på en rekke forskjellige systemer, fra mobiltelefoner via datamaskiner og servere til set-top-bokser for TV. For å få fortgang på arbeidet etterlyser de programmerere med erfaring fra "små og/eller mobile enheter".

Til toppen