MASKINVARE

Superbatteri litt nærmere virkelighet

Lades på 30 sekunder.

Teknologien fungerer, nå må batteriet gjøres mindre og mer håndterlig.
Teknologien fungerer, nå må batteriet gjøres mindre og mer håndterlig. Bilde: StoreDot
28. nov. 2014 - 10:50

Digi.no har tidligere skrevet om det israelske selskapet StoreDot som har utviklet en teknologi som gjør det mulig å lade opp batterier på en mobiltelefon på så lite som 30 sekunder.

Nå kommer selskapet frem med mer informasjon om den spennende teknologien, som tross alt kan sies å være relevant for alle med mobiltelefon.

StoreDot bruker altså nanoteknologi til å fremskaffe kunstige molekyler, noe som i praksis betyr at batteriene fungerer som svamper som suger til seg energi mye mer effektivt.

Dette er en helt ny måte å lade batterier på, som ikke har vært utviklet tidligere, ifølge StoreDots grunnlegger Doron Myesdorf (via Reuters).

Batteriet som StoreDot har utviklet skal altså ta minimale 30 sekunder å lade, selv om det er helt tomt for strøm, og det skal deretter vare hele dagen.

Selskaper kaller teknologien sin for bio-organiske nano-krystaller, noe som høres veldig fremtidsrettet ut, og det er både raskere og mer miljøvennlig enn dagens løsninger.

Tidligere i høst fikk StoreDot inn 42 millioner dollar i en ny runde med investeringer, disse stammer fra flere anonyme strategiske partnere, men det er bekreftet at en av investorene er den kjente russiske milliardæren Roman Abramovich.

Pengene skal brukes til videreutvikling av teknologien, og et av de viktigste målene er å redusere størrelsen på batteriet slik at det kan passe inn i vanlige smarttelefoner. Prototypene til StoreDot er for store til å fungere i den virkelige verden.

Myersdorf er ganske sikker på at selskapet hans vil klare å ferdigutvikle teknologien innen år 2016, og forventer en kommersiell lansering da.

Han påpeker imidlertid at en telefon utstyrt med et slikt batteri vil antakeligvis koste 100-150 dollar mer enn vanlige modeller, og vil ha en levetid på rundt tre år.

Et annet interessant poeng er at den samme batteriteknologien kan brukes i elektriske biler, og StoreDot ser for seg biler som kan lades opp på to til tre minutter, i stedet for å stå tilkoblet over natten. Dette ville også bety en dramatisk forenkling av livene til eiere av el-biler.

StoreDot vurderer også andre bruksområder for teknologien, for eksempel i minneløsninger eller i medisin.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.