SUPER MICRO COMPUTER

Supermicro: – En ekstern granskning har ikke funnet bevis for planting av spionbrikker

En konklusjon helt som ventet, sier selskapet. Bloomberg står imidlertid fast på sitt.

Det er ikke funnet tegn til tukling med Supermicro sine hovedkort, sier selskapet som tirsdag deler konklusjonen etter en uavhengig granskning de har bestilt.
Det er ikke funnet tegn til tukling med Supermicro sine hovedkort, sier selskapet som tirsdag deler konklusjonen etter en uavhengig granskning de har bestilt. Illustrasjonsfoto: Super Micro Computer
11. des. 2018 - 18:00

En av verdens største produsenter av hovedkort, amerikanske Super Micro Computer, deler i dag resultatene fra en uavhengig granskning.

Det er ikke funnet uregelmessigheter noe sted, lyder konklusjonen.

Bloomberg Businessweek skrev i oktober at kinesisk etterretning har infiltrert verdikjeden for å plante ørsmå avlyttingsbrikker i hovedkort. Berørt var leveranser til nær tretti amerikanske foretak, inkludert Apple og Amazon, som begge har avvist påstandene.

Supermicro har også hele veien benektet innholdet i Bloomberg-saken, som har rystet selskapets aksjekurs og renommé.

I kjølvannet hyret de inn bistand fra det globale etterforskningsfirmaet Nardello & Co, som har testet et utvalg hovedkort både i produksjon og eldre utgaver solgt til Apple og Amazon, skriver Reuters nå.

– Fant absolutt ingen ting etter en grundig granskning

Nardello & Co. skal også ha gransket programvaren og designfiler uten å finne spor verken av uautoriserte komponenter eller «signaler som blir sendt ut».

– Rapportene i media har feilaktig påstått at onde krefter plantet spionbrikker eller annet utstyr i våre produkter i produksjonsprosessen. Etter grundige undersøkelser og en lang rekke funksjonelle tester fant de absolutt ingen bevis for onde komponenter i våre hovedkort, konstaterer Supermicro i et åpent brev til kundene.

Kunngjøringen tirsdag er signert toppsjef Charles Liang og to andre direktører. De viser til at granskningens konklusjon er som ventet.

– Som vi har uttalt gjentatte ganger siden disse påstandene dukket opp, så har ingen myndigheter noen gang informert oss om funn av ondsinnede komponenter i våre produkter. Ingen kunder har heller noen gang informert oss om slike funn, og vi har heller aldri selv sett noen beviser for det i våre produkter.

Bloomberg står på sitt

Bloomberg Businessweek har tidligere sagt at de står fast ved det de har skrevet, og gjentar det i sin omtale av dagens kunngjøring. Bloomberg hevder i den opprinnelige saken at de har 17 kilder som bekrefter historien.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.