Supertelefon kommer før sommeren

Svenske Spectronic slipper sin supertelefon om et par uker. Den skal være i norske butikker før sommeren.

Svenske Spectronic slipper sin supertelefon om et par uker. Den skal være i norske butikker før sommeren.

En av de produktene som fikk mest oppmerksomhet på CEbit-messen, var en skandinavisk mobiltelefon. Og det var hverken Nokia, Ericsson, Benefon eller norske Magcom som tiltrakk seg verdenspressen.

Det var det svenske selskapet Spectronic.

Deres knappeløse multimedia-telefon har stor skjerm, innebygd kamera og en rekke andre finesser.

Nå kommer den snart til Norge.

- Vi regner med å ha den ute i Sverige om etpar uker, og satser på å lansere den i Norge innen sommeren, sier salgssjef Ola Josefson til digitoday.

Telefonen skal i første rekke produseres på Spectronics eget anlegg i Sør-Sverige, men Josefson er forsiktig med å antyde hvilken pris telefonen vil få i butikken.

- Det avhenger av importørene, distributørene og butikkene - men vi kan vel si at det ikke akkurat er en billig-telefon.

Telefonen har ikke trykkfølsom skjerm. Den opereres gjennom berøringssensitive ´striper´ på siden, hvor man styrer en markør over skjermen. Tekstinput foregår også via disse stripene, og produsenten lover at hastigheten ligger på "flere bokstaver i sekundet".

Operativsystemet er åpent, slik at tredjeparts-utvikling av applikasjoner er mulig.

Telefonen kan synkroniseres med Outlook, og har ifølge selskapets nettsider et stort og ´intelligent´ lagringssystem som gjør det enkelt å navigere i mengder av SMS-beskjeder, fakser, bilder og e-post.

Telefonen er bygd for UMTS, men kan gjøre nesten alt det samme på dagens GSM-nettverk - bortsett fra bevegelige bilder.

Til toppen