BEDRIFTSTEKNOLOGI

Surf kjappere enn GPRS - allerede idag

Allerede idag kan du mobilsurfe raskere enn med fremtidens GPRS-nett. Telenor åpner for WAP-ing og surfing med høyere hastighet.

24. nov. 2000 - 11:31
Telenor

Telenor Mobil ASEsben Tuman Johnsendigitoday





Det er dessuten raskere enn den første utgaven avGPRS, som skal introduseres med hastigheter på rundt 40 kbps.

GSM-nettet kan støtte bruk av opp til fire kanaler per apparat, det vil si at du med 14,4-nett kan surfe med opp til 57,6 kbps tilkoblingshastighet.
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess


De fleste telefonene er satt opp for å bruke én kanal 'opp' (informasjon som sendes ut fra telefonen) og tre kanaler 'ned' (til nedlasting av e-post, nettsider etc.), men man kan også stille dem inn til å gi deg to kanaler opp og to ned.

Idag er det bare Telenors proffabonnement Nomade som støtter HSCSD. For å få fart på mobilsurfingen må man gå inn i oppsettet på data-programvaren som medfølger telefonen, og endre hastigheten fra 19,2 til 28,8 kbps. For å få kjappere WAP-ing må man sette instillingen på WAP-telefonen til 'analog', ikke ISDN, sier Tuman Johnsen. Man skal da være klar over at innstillingene må endres igjen hvis man skal bruke telefonen utenlands, og han tilføyer at 14,4-surfing med ISDN-innstillingen er noe Telenor jobber med.

NetCom AB har tidligere uttalt at de ikke vil innføre HSCSD, fordi de vil vente på GPRS. GPRS-tjenester skal komme på banen neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.