– Surface Pro går ingen steder

Den er perfekt for bedrifter, sier Microsoft.

– Surface Pro går ingen steder
Microsoft lover å fortsette å satse på Surface Pro som den perfekte bedriftsmaskinen. Bilde: Thomas Marynowski

Microsoft ønsker å fremheve deres hybridmaskin, Surface Pro 3, som det ideelle verktøyet for bedrifter.

Selskapet har lagt ut et lengre blogginnlegg der det snakkes om bedriftsfokuset og loves fortsatt satsning på denne produktserien.

Microsoft strategi for Surface har ikke alltid vært avklart, men nå gjøres det klart at det er en langsiktig plan for disse maskinene, og selskapet har ingen intensjoner om å slutte med dem.

Det presiseres at den nyeste modellen, Surface Pro 3, er designet for å få ting gjort, og den gjør både de ansatte og lederne fornøyde. Én enhet (som kan både erstatte en bærbar og et nettbrett) betyr mindre arbeid med styring og sikkerhet, skriver Microsoft.

IT-avdelingene skal ha en enkel jobb når det gjelder å forholde seg til Surface: All firmware og alle drivere er tilgjengelige for å bruke i et bedriftsmiljø, det er lagt ut en ny nettside som forklarer detaljene i alle oppdateringene som har kommet, og som kommer til Surface, og det finnes nå et fullverdig støtteprogram for bedrifter som bruker maskinvaren.

Det mest interessante er kanskje at Microsoft hinter litt om fremtiden til Surface Pro 3. De skriver at det naturligvis vil være fullt støtte for Windows 10 den dagen det lanseres. Et viktig poeng er også at tilbehøret til Surface Pro 3 vil være fremoverkompatibelt med kommende (uannonserte) produkter. Det avsløres selvsagt ikke hvilke Surface-modeller som er på vei, men det er en plan - og dagens tilbehør skal fungere med modeller som kommer.

Tilbehøret det er snakk om er tastaturdekselet til Surface Pro 3, infrastruktur-tilbehør som ladere, og dokkestasjonen til Pro 3.

Man kan altså tolke seg til at kommende Surface Pro-modeller vil ha en nokså lik utforming som dagens maskin, med 12 tommers skjerm.

Tidligere Surface Pro-modeller hadde mindre skjerm og var litt tykkere, noe som gjorde deres tilbehør ikke kompatibelt med dagens modell. Nå ser det ut til at Microsoft har funnet et design som de vil holde ved.

Det avsluttes med et sitat fra sjefen Satya Nadella, som sier at selskapet har fullt og vedvarende fokus på det pågående Surface Pro-programmet, som et av mange glimrende maskinvare-valg for store og små bedrifter.

    Les også: