Surfebrett gikk i vasken

Michael Arringtons drømmeprosjekt havarerte på oppløpssiden.

Surfebrett gikk i vasken

Michael Arringtons drømmeprosjekt havarerte på oppløpssiden.

«je har et opplegg klart

skar laga meg surfbrett snart...»

Den anerkjente teknologiskribenten og serieentreprenøren Michael Arrington ønsket seg ei enkel og billig fjøl med berøringsskjerm og nettleser som eneste operativsystem.

Målet var å skape lage noe basert på fri programvare, som ikke kostet sluttbrukeren mer enn 300 dollar, om lag 1700 kroner.

I snart halvannet år har prosjektet med å utvikle «Crunchpad» tikket og gått. Flere lovende prototyper ble utviklet i samarbeid med Singapore-selskapet Fusion Garage.

På oppløpssiden og rett før lansering måtte han i går innrømme nederlag. Det blir ingenting av drømmedingsen likevel.

- Hele prosjektet knakk sammen over lite annet enn grådighet, misunnelighet og dårlig kommunikasjon, skriver en svært skuffet Arrington på sitt eget nettsted TechCrunch.

Arrington beskylder sine tidligere samarbeidspartnere om å forsøke å stjele hele prosjektet. Fusion Garage har på sin side foreløpig valgt å tie, samt stenge ned bedriftens blogg.

Rettighetene til surfebrettet eier de sammen. Basert på det Michael Arrington skriver ligger det an til rettssak.

- Mest av alt er jeg lei meg. Visjonen min var aldri å gjøre dette til «big business». Alt jeg ønsket meg var en tablet-PC å surfe nettet med fra sofaen, skriver han.

Dermed blir det trolig opp til Apple, Microsoft eller en annen PC-produsent å skape drømmemaskinen hans. Men neppe til samme, lave pris.

«...så ælle kan forstå je har surfbrett å surfe på

Pa-Papa...»

    Les også:

Til toppen