BEDRIFTSTEKNOLOGI

Surlien tar roret i Oracle

Etter en kort karriere som direktør for SMG Norge, tar Svein Surlien over som administrerende direktør i Oracle Norge. Surlien har lang erfaring fra Hewlett Pachard, og var fra 1993 til 1996 ansatt som administrerende direktør i HP Sverige.

Eirik Flaa
16. okt. 1997 - 18:25

Etter lang tid med spekulasjoner er det endelig klart hvem som tar over roret i Oracle Norge etter Svein R. Goli som meldte sin avgang 26. juli i år.

Ny administrerende direktør blir Stein Surlien, som kommer fra stillingen som administrerende direktør i SMG Norge. Den tyngste erfaringen har Surlien likevel fra HP, der han har jobbet siden 1983. Fra 1993 til 1996 var Surlien administrerende direktør for HP i Sverige.

- Surlien har den bakgrunnen vi trenger for denne stillingen, sier markedssjef Harald Løvvik i Oracle til digi.no.

Surlien, som er utdannet sivilingeniør i computer science, karakteriserer seg selv som en lyttende leder med sans for flat organisasjonsstruktur.

- Det viktigste i dagens kunnskapsbedrifter er de ansatte. Min oppgave blir derfor å skape en attraktiv arbeidsplass. Jeg er ikke tilhenger av hierarkiske organisasjonsmodeller, sier Surlien, som mener filosofien har skapt resultater.

- I min karriere som direktør for HP i Sverige økte vi omsetningen fra én til tre milliarder, sier Surlien.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra