SuSE: Linux-klient for bedriftsmarkedet

Med CodeWeavers CrossOver vil SuSEs kommende Linux-klient for bedriftsmarkedet kunne kjøre Windows-programmer som Office og Notes.

Den tyske Linux-distributøren SuSE sier at Linux på kontorpulten er et stadig mer utbredt krav fra bedriftskunder. Selskapet har gjennomført en installasjon for forsikringsselskapet Debeka, med 3000 arbeidsstasjoner fordelt på 230 adresser over hele Tyskland, og er i gang med å overføre 1000 PC-er hos et annet forsikringsselskap, Stuttgarter Lebenversicherung, fra Windows til Linux. Det er denne erfaringen som ligger til grunn for kunngjøringen om to Linux-klienter beregnet på bedriftsmarkedet, begge basert på den eksisterende SuSE Linux 8.1.

I januar vil SuSE Linux Office Desktop komme på markedet. Det installerer seg selv over eksisterende Windows - fra 95 og oppover til XP - ved hjelp av integrerte verktøy som SuSEs egen automatiske YaST ("Yet Another Set Up Tool") og Acronis OS Selector. Blant standardapplikasjoner er Sun StarOffice 6.0, inkludert databasen StarOffice Base, og e-postklienten Evolution fra Ximian. Man kan velge mellom de grafiske brukergrensesnittene KDE 3.0.3 og Gnome 2.0.

For å gjøre overgangsperioden enklere, men også for å løse spesielle varige behov, tilbys også CrossOver Office 1.2 fra CodeWeavers. Dette verktøyet gjør det mulig å kjøre utbredte Windows-programmer under Linux, blant dem Word, Excel, Powerpoint, Outlook og Internet Explorer fra Microsoft Office 97 og 2000, samt Visio og Lotus Notes.

SuSE Linux Office Desktop er beregnet på små bedrifter og individuelle brukere. Prisen er 139 euro, inkludert dokumentasjon og 90 dagers support.

I løpet av første kvartal 2003 vil tilbudet utvides med et produkt for store bedrifter, der det integreres verktøy for drift og installasjon i store miljøer: SuSE Linux Enterprise Desktop.

Til toppen