BEDRIFTSTEKNOLOGI

SV-topp vil samle teleinfrastruktur

SVs stortingsrepresentant Inge Myrvoll mener telenettene til Telenor, kraftselskapene og Jernbaneverket bør samles i et nytt statlig nettselskap for å sikre en moderne motorvei for teletrafikk over hele landet.

Frode Eriksen
1. feb. 1999 - 10:06

Myrvoll er medlem av Stortingets samferdselskomité, og sier til Dagsavisen mandag at telemarkedets transportåre bør være organisert av et statlig selskap.

- Det vil være ille hvis vi mister grepet på dette nettet. Det burde være samfunnets oppgave å legge til rette for en statlig kjørevei for teletrafikken, der det er fritt fram for alle tilbydere av teletjenester å konkurrere, sier Myrvoll til avisen.

Han innrømmer at å skille ut netteierfunksjonen fra Telenor, vil bidra til å svekke verdien av selskapet, men han mener tungtveiende samfunnshensyn teller mer.

­ Det gjelder å sikre en moderne infrastruktur til hele landet, under statlig kontroll, sier Myrvoll, som ønsker å ta opp debatten om sammenslåing av statlige netteiere i samferdselskomitéen i forbindelse med behandlingen av stortingsmelding nummer 24 i løpet av våren.

Administrerende direktør i ElTele Øst, Per Morten Torvildsen, er skeptisk til hvorvidt en ny statlig nettgigant er til fordel for forbrukerne, så lenge en kjenner så få eksempler der store forvaltningsselskaper fører til mer effektiv drift.

­ Å slå sammen de statlige netteierne samler mye kapital og kabel, men er ikke nødvendigvis best for forbrukerne. Forslaget hadde vært mer aktuelt for fem år siden. Nå er det allerede bygd ut store mengder alternativ infrastruktur, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.