Svakere enn ventet fra Google

Men vokser til tross for lavere annonsepriser.

Svakere enn ventet fra Google
Larry Page, toppsjef i Google, leverte denne kvartalstall som var svakere enn det analytikerne hadde ventet, men Wall Street var likevel fornøyd med tilstanden. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press

Google aksjekurs steg ifølge Reuters med 3,5 prosent til 577 dollar etter børsens stengetid i går til tross for at omsetningen og fortjeneste per aksje i årets første kvartal var noe svakere enn det Wall Street hadde ventet.

Mobilsøk: Googles «mobilgeddon» er i gang

Vekst til tross for motgang

Omsetningen endte på 17,3 milliarder dollar, noe som er 12 prosent høyere enn i samme kvartal i fjor. Også nettofortjenesten på 3,586 milliarder dollar er høyere enn for et år siden, da den var på 3,452 milliarder dollar.

I perioden har Googles omsetning blitt berørt av høy dollarkurs og reduserte annonsepriser, men har tatt igjen dette blant annet ved at antallet solgte annonser har økt.

Google økte omsetningen på alle hovedområdene, men omsetningen på nettstedene til «Google Network Members» har bare økt med 1 prosent det siste året. Omsetningen på områder som ikke er annonserelaterte økte med 23 prosent til 1,750 milliarder dollar.

Forrige gang: Google-aksjen stupte