RESULTATERFINANS

Svakere fra Compaq

Compaq viser et svakere resultat etter de siste tre månedene, på tross av at omsetningen etter Digital-oppkjøpet har steget med 36 prosent i forhold til samme periode i 1997.

Jørgen Christiansen
14. okt. 1998 - 16:52

Det nye Compaq omsatte i tredje kvartal for 8,8 milliarder dollar og leverte et resultat etter skatt på 115 millioner dollar.

Omsetningen har steget med 36 prosent siden sammer periode i fjor, men da sammenliknes det ikke med tilsvarende tall fra Compaq og Digital. Resultatet er betydelig svekket fra 517 millioner dollar.

Ifølge First Call ventet amerikanske analytikere - offisielt - et resultat per aksje på 6 cent per aksje. Dagens resultat tilsvarer 7 cent per aksje.

Selskapet skriver i en pressemelding at integrasjonsprosessen med Digital går etter planen. Bruttomarginen i det nye selskapet er øket til 24,9 prosent, og den oppkjøpte service-virksomheten har hatt den sterkeste veksten i et kvartal målt mot fjoråret på fem år.

- Salget ut fra distributørene vokste med 38 prosent....vi antar at dette er dobbelt så sterk vekst som resten av markedet, og tror at Compaq vil oppnå fortsatt sterk vekst i fjerde kvartal, skriver Eckhard Pfeiffer i en pressemelding.

Compaq har tidligere sagt at tredje kvartal ville være et overganskvartal grunnet integrasjonen med Digital.

TABELL: Compaqs resultat i tredje kvartal, alle tall i millioner dollar.

1998 1997 (uten Digital)
Omsetning 8.791 6.474
Resultat etter skatt 115 517
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra