BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svakt salg for Telenor 3G-nett

Telenor-forhandlere rapporterer om labert salg av 3G-telefoner i butikkene, og problemer med nettet.

Telenor åpnet først i desember sitt 3G-nett, på dagen fire år etter at de og tre andre selskaper fikk konsesjonene av Samferdselsdepartementet. NetCom åpnet sitt 3G-nett 1. mars med 3G-innstikkskort.

I Sverige er det 3G-telefonene som drar salget av mobiltelefoner opp og man har trolig passert 300.000 kunder i de forskjellige nettene, viste tall i forrige uke.

Men her i Norge går salget tregt, viser stikkprøver digi.no har gjort. Ifølge Nordialog på Ensjø er det bare blitt omsatt ti 3G-telefoner siden desember. Til sammenligning selger Nordialog i snitt 500 GSM-mobiltelefoner i måneden.

Telenor har foreløpig ikke offentliggjort tall for antall 3G-brukere og disse ville uansett innholdt et større antall testbrukere internt i Telenor og hos partnere som ikke er ekte kunder.

Markedssjef i Telehuset Jan Henriksen, har tidligere uttalt til digi.no at 3G-telefonene i første kvartal vil stå for 15 prosent av totalsalget, men han mener det vil være avgjørende at også andre leverandører kan levere 3G-produkter. Henriksen vil ha inn 3G-telefoner både fra LG, Samsung og Sony Ericsson.

Selger Lars Andresen i Nordialog forteller nå til digi.no at kunder rapporterer om nettproblemer og dårlig dekning. Kundene hans klager også over mangelen på flere 3G-mobiler.

- Vi vet at det alltid tar tid når det kommer noe nytt og mange venter nok på de nye modellene fra andre leverandører, sier Andresen til digi.no.

Salgssjef Roar Hilderbrandt i bedriftsavdelingen for Telenors egen mobilbutikkjede Telehuset, bekrefter at kunder klager over dårlig utvalg av telefoner. Salget har ikke tatt av i Telehuset, men det er likevel levert en rekke 3G-produkter i test mot bedriftsmarkedet. Tellehuset forventer at dette skal løfte salget fremover. Kjeden selger faktisk mest av 3G-kortet Mobil Kontor, men også Nokia 6630 som har vært lengst i salg.

I tillegg forhandler Telehuset Samsung Z107 som kom for en måned siden. Av dette produktet er det bare solgt åtte enheter, sier Hilderbrandt. Telehuset venter inn Nokias 3G 6680 og 6681 og Sony Ericsson med K600 og Z800 i annet kvartal.

Nytilsatt direktør Hans Henrik Merckoll i Telenor Telehuset tror det foreløpige labre salget ikke bare skyldes få terminaler, men liten kunnskap om hva faktisk produktet gir.

- Vår utfordring framover blir å synliggjøre alle de nye funksjonene og mulighetene 3G-telefoner gir, sier han til digi.no.

Han vil ikke gå ut med konkrete salgstall, men medgir at salget er lavt.

Telenor er nå i gang med en pilot i tre butikker som skal synliggjøre hurtigheten med 3G.

Telenor-nettet skal i mars dekke 132 byer og tettsteder, mens alle tettsteder med mer enn 200 innbyggere skal ha dekning i 2007.

- Vår bruddstatistikk viser at kvaliteten på vårt 3G-nett er like god som på GSM-nettet, men med så få telefoner hadde heller ikke vi trodd at salget ville ta av umiddelbart. Dette vil endre seg etterhvert som mulighetene blir større, sier Telenor Mobil informasjonssjef Esben Tuman Johnsen til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.