BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svensk bredbåndsselskap blir norsk

Aksjeeierne i det svenske bredbåndselskapet Utfors har sagt ja til Telenors bud på selskapet. Utfors får ny norsk ledelse, men de fleste av de 200 ansatte kan jobbe videre som før.

18. des. 2002 - 13:45

Informasjonssjef Erik Wikander i Telenors svenske avdeling sier at det ikke er snakk om noen større nedbemanning i Utfors. Han betegner overtakelsen av bredbåndselskapet som et ledd i Telenors forretningsstrategi.

- Dette er en offensiv satsing for å komme inn på markedet for datatrafikk i Sverige, sier Wikander til det svenske nyhetsbyrået TT. Overtakelsen er allerede godkjent av det svenske konkurransetilsynet og av Utfors' kreditorer.

For vel 260 millioner svenske kroner får Telenor dermed kontroll over et rundt 7.600 kilometer langt nett av bredbåndsforbindelser mellom et syttitall steder i hele Norden. Til sammen har det kostet rundt 2 milliarder svenske kroner å bygge opp dette nettet.

For noen uker siden ble svenske Telenor største deleier i tele- og internettselskapet Glocalnett. Glocalnett- og Utfors-oppkjøpene gir Telenor rundt 550.000 nye privatkunder og bortimot 2.000 bredbåndstilknyttede næringslivskunder.

Bjørn Flakstad blir administrerende direktør for det sammenslåtte Utfors og Telenor Business Solutions. Han kommer fra stillingen som toppsjef for Telenors heleide mobilsatsing i Ungarn, Pannon GSM.

Jan Edvard Thygesen blir styreleder i selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.