Candidator overtar Netit

Svensk IT-selskap sluker enda et norsk driftsmiljø

– Vanskelig å vokse som liten. For oss er dette en fin løsning, sier Oslo-bedriften.

Candidator styrker seg i Norge med enda et oppkjøp. På bildet fra v. er adm.dir Johan de Verdier i Candidator, samt norgessjef Lars Solbakken.
Candidator styrker seg i Norge med enda et oppkjøp. På bildet fra v. er adm.dir Johan de Verdier i Candidator, samt norgessjef Lars Solbakken. (Bilde: Pressefoto)

– Vanskelig å vokse som liten. For oss er dette en fin løsning, sier Oslo-bedriften.

For snart to år siden rykket svenske Candidator inn i det norske markedet for leveranse av IT-drift og tilhørende tjenester. Det gjorde de gjennom oppkjøpet av Knowit Services.

Samtidig varslet svenskene at de ønsket å styrke seg ytterligere, særlig i Oslo-området.

Overtar Microsoft-miljø

Økt tilstedeværelse får de nå ved overtakelse av Netit AS. Det er en mindre IT-driftsaktør fra Oslo som ble etablert tilbake i 1999. Foruten drift har de også levert support og solgt maskinvare til rundt 130 kunder.

Kjøpesummen ønsker ikke partene å dele med oss. Alle de ni ansatte blir med videre.

– Vi er et klassisk Microsoft-miljø med tradisjonelle tjenesteleveranser til SMB-markedet, og naturlig nok med fokus på VMware-løsninger og Hyper-V, forteller daglig leder i Netit, Ketil Augustson til digi.no.

Vekst eller oppkjøp

Netit har tross sin størrelse maktet å gå med et beskjedent overskudd de siste tre årene, men marginene er knappe og lønnsomheten under press.

Augustson røper at de selv tok kontakt med Candidator ved juletider for å undersøke mulighetene.

Han er ærlig nok til å innrømme at det er utfordrende for en mindre aktør å klare seg.

– Særlig for mindre IT-driftsmiljøer så er det i vinden å enten se etter muligheter til å vokse seg større, slå seg sammen eller å bli kjøpt opp. Den konsolideringen som har pågått de siste årene tror jeg bare vil fortsette. For oss er dette oppkjøpet en fantastisk fin løsning, sier Augustson, som nå blir regionsjef for Candidator i Oslo.

Skal vokse mer i Norge

Administrerende direktør Johan de Verdier i det svenske IT-driftselskapet som kjøper dem sier i en uttalelse at de nå sikrer seg en mye sterkere tilstedeværelse i Oslo-området.

– Der har vi mål om å vokse og styrke leveransene våre ytterligere, fortsetter han.

Candidator har kontorer i Stockholm, Gøteborg, Alingsås, Malmø, Borlänge, samt i Oslo og Bergen etter overtakelsen av Knowit Services sent i 2014. Selskapet oppgir at de nå har rundt 220 ansatte og en årsomsetning på 325 millioner kroner.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen