RESULTATERFINANS

Svensk mobilselskap kjøpt for 400 millioner dollar

En svensk-amerikansk storfusjon til 400 millioner dollar skaper en ny gigant innen mobil infrastruktur.

2. des. 2003 - 11:29

Innen markedet for mobilt utstyr ble det mandag annonsert en storavtale. Det amerikanske selskapet Powerwave Technologies, som er basert i California, kjøper den svenske konkurrenten LGP Allgon Holding AB: Prisen er satt til 407 millioner dollar i aksjer.

Det svenske selskapet utvikler radiobasert mobilt infrastrukturutstyr og antenner til mobile terminaler.

Selv om Powerwave er langt mindre enn svenske LGP Allgon er det amerikanerne som er den overtakende parten i transaksjonen. Bytteforholdet er 1,1 ny Powerwave-aksje for hver LGP Allgon-aksje. Powerwave-aksjonærene vil eie 54 prosent av det nye selskapet, mens LGP Allgon-aksjonærene vil eie 46 prosent av aksjene.

Styret i begge selskapene har godkjent transaksjonen, og det nye selskapet presenterte seg for første gang i Sverige mandag. Avtalen vil være på plass i løpet av første kvartal til neste år.

Det nye svensk-amerikanske selskapet har som hensikt å lage en operasjon innen trådløs infrastrukturutvikling og produksjon med en stor geografisk bredde, heter det i en pressemelding fra de to selskapene. De to selskapene ventes til sammen å ha en omsetning på 600 millioner dollar i omsetning til neste år, og få en organisasjon på 1.900 ansatte på 21 kontorer i verden. Før fusjonen har LGP 1.400 ansatte, mens Powerwave har 500 ansatte.

LGP Allgon oppsto i mars i år, ved fusjonen av LGP Telecom og Allgon.

LGP Allgons hovedkunder er NEC, Nokia, Siemens, Orange, Vodafone og Hutchison Whampoa. Hovedproduktene til det svenske selskapet er mobilforsterkere i master og antenner. Powerwave har på sin side Ericsson og Nortel på kundelisten. radiofrekvenskraftforsterkere er hovedproduktet til selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.