Svensk mobilselskap kjøpt for 400 millioner dollar

En svensk-amerikansk storfusjon til 400 millioner dollar skaper en ny gigant innen mobil infrastruktur.

En svensk-amerikansk storfusjon til 400 millioner dollar skaper en ny gigant innen mobil infrastruktur.

Innen markedet for mobilt utstyr ble det mandag annonsert en storavtale. Det amerikanske selskapet Powerwave Technologies, som er basert i California, kjøper den svenske konkurrenten LGP Allgon Holding AB: Prisen er satt til 407 millioner dollar i aksjer.

Det svenske selskapet utvikler radiobasert mobilt infrastrukturutstyr og antenner til mobile terminaler.

Selv om Powerwave er langt mindre enn svenske LGP Allgon er det amerikanerne som er den overtakende parten i transaksjonen. Bytteforholdet er 1,1 ny Powerwave-aksje for hver LGP Allgon-aksje. Powerwave-aksjonærene vil eie 54 prosent av det nye selskapet, mens LGP Allgon-aksjonærene vil eie 46 prosent av aksjene.

Styret i begge selskapene har godkjent transaksjonen, og det nye selskapet presenterte seg for første gang i Sverige mandag. Avtalen vil være på plass i løpet av første kvartal til neste år.

Det nye svensk-amerikanske selskapet har som hensikt å lage en operasjon innen trådløs infrastrukturutvikling og produksjon med en stor geografisk bredde, heter det i en pressemelding fra de to selskapene. De to selskapene ventes til sammen å ha en omsetning på 600 millioner dollar i omsetning til neste år, og få en organisasjon på 1.900 ansatte på 21 kontorer i verden. Før fusjonen har LGP 1.400 ansatte, mens Powerwave har 500 ansatte.

LGP Allgon oppsto i mars i år, ved fusjonen av LGP Telecom og Allgon.

LGP Allgons hovedkunder er NEC, Nokia, Siemens, Orange, Vodafone og Hutchison Whampoa. Hovedproduktene til det svenske selskapet er mobilforsterkere i master og antenner. Powerwave har på sin side Ericsson og Nortel på kundelisten. radiofrekvenskraftforsterkere er hovedproduktet til selskapet.

Til toppen