Svenske aviser tar betalt på nettet

De ti ledende svenske dagsavishusene setter igang sitt betalingsprosjekt i høst. 30 aviser skal tilby innhold i bytte med rene penger.

Hele 30 svenske dagsaviser skal iløpet av høsten ha innført et betalingssystem for sine tjenester. Det er først og fremst arkivartikler og privatannonser det skal innkasseres kroner for, og betalingsløsningen skal gjøre det enkelt å ta småsummer for adgang til materiale på nettsidene.
Betalingsløsningen leveres av Uppsala-selskapet SpaceCoin.


- Ved hjelp av SpaceCoins betalingsløsning kan vi enkelt ta betalt for informasjon og tjenester over Internett, fra så lave beløp som noen kroner per klikk, per nedlasting eller per dag man har tilgang til en tjeneste, sier Sören Andersson, sjef for Citygate.

Citygate er en sammenslutning av de ti største avishusene i Sverige, og skal jobbe med utvikling av blant annet Internett-satsingene deres.

For leserne er det viktigste momentet at en betalingsløsning er enkel å bruke og ikke krever hverken kredittkort eller ekstra programvare. Svenske aviser som Eskilstuna Kuriren, Göteborgs-posten, Nerikes Allehanda og Gefle Dagblad mener altså de har funnet sin løsning.

Til toppen