Svensker hacket Mac-magasiner

To svenske hackere moret seg med å endre på forsidene til Internett-utgavene til Macworld og MacWeek natt til tirsdag. Minst to av nyhetsoppslagene var falske - det ene svært oppsiktsvekkende.

Mange av leserne av de to amerikanske Mac-magasinene Macworld og MacWeek kan ha fått seg et realt sjokk da de gikk inn på nettstedene til magasinene. Øverst lyste det med store typer at Apple og Intel hadde fusjonert og tatt navnet APTEL Inc.

I ingressen sto det at selskapet nå ville gå bort fra Motorolas prosessorplattform og bruke spesielle utgaver av selskapets Pentium II-prosessorer i stedet. Prosessorene skulle skille seg fra de ordinære ved å ha en innebygget "feil" som skulle gjøre det umulig å kjøre Windows på dem. Maskinen skulle heller ikke leveres med MacOS, men med SlackWare Linux.

En angivelig toppleder ved Apple, Tom Graham, fortalte at man hadde kommet fram til at Intels prosessorer sammen med Linux er framtidens datamaskinplattform. Han uttalte også at sammenslåingen med Intel ville gjøre selskapene uslåelig og at Microsoft ikke ville ha noen sjanse.

]Omtrent nederst på siden sto det en artikkel angående domsavsigelsen over to svenske hackere, freddie og sobber. Hackerne var blitt dømt til 6 måneders samfunnstjeneste, nærmere bestemt kumelking på en gård i søndre Sverige. Årsaken var at de skulle ha hacket en rekke nettsteder, inkludert macworld.com og macweek.com.Selv om de web-ansvarlige hos de to nettstedene prøvde å slette de falske meldingene, ble de ifølge Wired News lagt ut på nytt omtrent 20 ganger før freddie informerte nettstedene om hullet som var blitt utnyttet. Hullet skal ha vært en kjent åpning i Sun Solaris som kalles "rpc.ttdbserver". Dette kan utnyttes ved at man gir maskinen en verdi som er mye lenger enn forventet. De to nettstedene har nå fått tettet igjen hullene. Tidspunktet for hackingen var selvsagt ikke tilfeldig. Den årlige MacWorld-messen åpnet mandag. Årsaken til hackingen skal derimot ha vært å demonstrere at sikkerhet er viktig.

Til toppen