SVT satser 60 millioner på digital TV-serie

Sveriges Television har inngått kommersielt samarbeid med Nokia, Teracom og Kungliga Tekniska Högskolan om å produsere den første interaktive TV-serien. Prislappen er 60 millioner kroner, men pengene skal ikke tas fra lisensen.

Sveriges Television har inngått kommersielt samarbeid med Nokia, Teracom og Kungliga Tekniska Högskolan om å produsere den første interaktive TV-serien. Prislappen er 60 millioner kroner, men pengene skal ikke tas fra lisensen.

Dette blir den første TV-serien skreddersydd for digital-TV i vårt naboland, og i den anledning har flere aktører på den digitale arenaen slått seg sammen for å få denne serien på beina, ifølge Computer Sweden. Serien skal sendes på Sveriges Television (SVT), og produseres av produksjonsselskapet Morsarvet AB, et selskap eid av skuespilleren Solveig Ternström (bildet).

Disse skal igjen samarbeide med Nokia, som produserer set-top bokser og programvare til disse og Teracom, som bygger ut det bakkebaserte sendenettet for digital-TV i Sverige. Også Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) er med i samarbeidet gjennom avdelingen Centrum för användarorienterad IT-design.

Beregnet kostnad for produksjonen av serien inklusive interaktive tjenester blir på rundt 60 millioner svenske kroner. Ingen av disse kronene skal tas fra lisensen, skriver Computer Sweden.

- Meningen med å lage en interaktiv TV-serie er at det svenske folket skal bli mer aktive og det gjør samfunnet mer demokratisk, sier Ternström til Computer Sweden. Ternström har produsert en serie for SVT som het Morsarvet, og den digitale TV-serien skal være en fortsettelse på denne, og skal hete Farsarvet.

Teracom sier i en pressemelding at tanken med Farsarvet er å bygge en sentral samlingsplass med noe for enhver smak.

Oppfølgeren skal ha interaktive elementer, som tilleggsinformasjon om rollefigurer, om tiden serien utspiller seg i og sammendrag av avsnitt man har gått glipp av. Serien utspiller seg i perioden 1945 - 1969.

Man satser på en kombinasjon av CD-ROM og Internett - såkalt CD-Net, noe man regner med vil slippe unna de begrensninger det er i dag på gjengivelse av levende bilder på Internett. På CD-ROM skapes derfor en "grunnpakke" med bilder, 3D-grafikk og levende bilder. Over Internett sendes ferskvarer som oppdatering av grafikk, lyd og bilder. Nettet vil også fungere som en kommunikasjonssentral for kontakt mellom brukerne.

Til toppen