MOBILTELEFONI

Swappie vil selge brukte Iphoner i Norge

Det finske brukttelefonselskapet lanserer i Norge.

Swappie vil selge brukte Iphoner i Norge.
Swappie vil selge brukte Iphoner i Norge. Foto: Swappie
5. nov. 2020 - 08:03

Det finske selskapet Swappie, som omtaler seg som størst i Norden på online salg av brukte Iphoner, lanserer nå i Norge.

Ifølge selskapet er konseptet at de gjennomfører en omfattende teknisk test- og reparasjonsprosess av telefonene, før de videreselger dem med tolv måneders garanti. 

– Kjøper du en brukt Iphone fra en tilfeldig markedsplass, er det mye som kan gå galt, og ingen ser ut til å være ansvarlig. I Swappie kontrollerer vi hele verdikjeden, og vi utfører en grundig 52-stegs teknisk test før en Iphone legges ut for salg, sier Sami Marttinen, administrerende direktør i Swappie, i en pressemelding. 

Bærekraftig gjenbruk

Ifølge selskapet er konseptet at de gjennomfører en omfattende teknisk test- og reparasjonsprosess av telefonene. <i>Foto:  Swappie</i>
Ifølge selskapet er konseptet at de gjennomfører en omfattende teknisk test- og reparasjonsprosess av telefonene. Foto:  Swappie

Selskapet håper at prinsippet om gjenbruk og bærekraft skal slå an i Norge.

– Vi vet at nordmenn er opptatt av miljøet generelt og gjenbruk spesielt. Det ser vi blant annet gjennom den eventyrlige suksessen til merkevarer som for eksempel Tise, sier Marttinen.

Han peker på at hvis man kjøper en brukt Iphone, blir livstiden til produktet utvidet, farlige kjemikalier holdes borte fra jorden, og verdifulle ressurser blir ivaretatt.

Ifølge ham blir mindre enn én prosent av telefoner resirkulert, samtidig som at 85 prosent av utslippene fra en smarttelefon kommer under produksjon. 

– Lanseringen i Norge er et viktig skritt for oss, og vi gleder oss til å se nordmenns respons, sier Marttinen.

Ifølge pressemeldingen har oppstartsselskapet siden 2015 fått over 200 000 kunder, og 370 ansatte fra 31 land.

Swappie blir ikke alene om å levere brukte mobiler til det norske markedet. Fra før har Inside Telecom fortalt om at Onecall-gründer Øistein Eriksen er i gang med selskapet Release, som vil leie ut brukte mobiler. 

Kronikkforfatteren er Thomas Tømmernes, leder for IT-sikkerhet i Atea Norge.
Les også

Gjenbruk og bærekraft kan ikke gå på bekostning av sikkerheten

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.