Nå kan du bytte til et mobiltastatur som etterligner hjernen

Nye Swiftkey tar i bruk nevrale nettverk.

I fremtiden vil nevrale nettverk kunne gjette seg frem til innholdet i hele meldinger, mener Swiftkey.
I fremtiden vil nevrale nettverk kunne gjette seg frem til innholdet i hele meldinger, mener Swiftkey. (Bilde: Swiftkey)

Nye Swiftkey tar i bruk nevrale nettverk.

For et år siden skrev vi om hvordan Swiftkey, ett av de mest populære tastaturene til Android og iOS, hadde planer om å lage et mobiltastatur som bruker nevrale nettverk og kunstig intelligens for å gi brukerne enda bedre ordforslag. Tastaturet kom da i en testversjon for Android.

Nå har selskapet annonsert den endelige versjonen av det de hevder skal være verdens første mobiltastatur drevet av nevrale nettverk. Det skriver selskapet på sin blogg.

«Vi bruker nevrale nettverk for å gjøre det mulig for tastaturene våre å forstå språk på et dypere nivå», forklarer selskapet i blogginnlegget.

Med nevrale nettverk menes teknologier som forsøker å etterligne hvordan menneskehjernen fungerer. 

Forstår sammenhenger bedre

Ifølge Swiftkey er språkmotoren deres bygget opp fra bunnen av ved hjelp av nevrale nettverk, noe som skal gi mer presise og nyttige ordforslag. Målet er at tastaturet så ofte som mulig skal klare å gjette hvilket ord du har tenkt å skrive, slik at du bare kan godta forslagene som dukker opp – og dermed spare tid og tastetrykk. 

Skjermtastaturet skal nå klare å se sammenhenger og likheter mellom ord, og dermed forhåpentligvis oftere klare å komme med riktige ordforslag. Som eksempel nevner Swiftkey setningen «La oss møtes på flyplassen». Teknologien vil kunne forstå at ord som «hotell» eller «kontor» er lignende ord som kan brukes i stedet for ordet «flyplass» når tastaturet senere skal komme med ordforslag. 

(Artikkelen fortsetter under)

Den nye løsningen (til høyre) skal gi mer fornuftige ordforslag, hevder Swiftkey.
Den nye løsningen (til høyre) skal gi mer fornuftige ordforslag, hevder Swiftkey. Foto: Swiftkey

Tastaturet vil også forstå at to setninger har lignende setningsstrukturer, for eksempel at «La oss møtes på flyplassen» har en lignende oppbygning som «La oss ta en prat på kontoret». 

Den «kunstige intelligensen» fungerer foreløpig kun når du skriver på britisk eller amerikansk engelsk, og kun i Android-versjonen.

MIT jobber også med nevrale nettverk:
Databrikke kan gjøre smartmobiler langt smartere »

Kommentarer (3)

Kommentarer (3)
Til toppen