Symantec rydder opp i antivirus

Ett program skal gjøre all jobben.

Grensesnittet i nye Norton Security
Grensesnittet i nye Norton Security
19. aug. 2014 - 13:07

Denne høsten tar Symantec et skikkelig tak, og rydder opp betydelig i sine Norton-antivirusprogrammer.

De etterhvert mange varianter av Norton-programmene, med overlappende funksjoner og forvirrende navn, forsvinner. Norton AntiVirus, Norton Internet Security, Norton 360 og flere andre varianter blir tatt bort.

I stedet kommer det ett produkt, kalt Norton Security. Denne skal benytte seg av en abonnementsmodell, og Symantec vil markedsføre løsningen som en tjeneste som kan brukes på tvers av plattformer - en slags Netflix for antivirus.

Meningen er å kombinere egenskapene fra Norton AntiVirus og Norton Internet Security, og tilby komplett beskyttelse fra virus og skadelig programvare, samt beskytte nettleseren uten å installere tilleggsprogrammer, i tillegg til flere øvrige sikkerhetsfunksjoner.

Og alt dette skal fungere på tvers av PC, Mac, smarttelefoner og nettbrett, der man logger seg inn med ett brukernavn.

Det finnes også en litt mer avansert variant av programvaren, med en innebygd backup-funksjon.

Blant andre nyheter er et enklere, mer logisk og strømlinjeformet grensesnitt.

Norton lover også å forbedre ytelsen, slik at programmet ikke skal fremstå som en ressurskrevende sinke, og ifølge Wall Street Journal vil selskapet også bedre omdømmet sitt ved å kutte ned på forhåndsinstallerte programmer som følger med på mange nye PCer, og som stort sett oppfattes som søppelvare.

Selskapet vil fortsette å tilby separate applikasjoner for iOS og Android-enheter som skal utføre spesifikke oppgaver, og det jobbes også med en berøringsvennlig Windows 8-applikasjon, men det er klart at fokuset er på abonnementsbaserte, mer strømlinjeformede og lettere løsninger for PC og Mac.

Norton Security skal lanseres den 23. september, og skal koste 80 dollar i året (ca. 490 kroner). Programmet kan fritt betatestes i disse dager ved å laste ned fra denne adressen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.