– Symantec vurderer å dele seg opp

Kan bli til to selskaper, sier kilder.

Det er sannsynlig at Symantec blir til to selskaper, sier kilder.
Det er sannsynlig at Symantec blir til to selskaper, sier kilder. (Bilde: Sean Potter/Alamy/All Over Press)

Kan bli til to selskaper, sier kilder.

Symantec ser ut til å følge i fotsporene til stadig flere storselskaper som strømlinjeformer virksomheter ved å dele seg opp i mindre deler.

Oppstykkelsen er ikke bekreftet, men Bloomberg siterer sine kilder på at prosessen kan bli kunngjort i løpet av et par uker.

Det er snakk om å dele Symantec opp i to, der det ene selskapet vil jobbe med sikkerhetsprogramvare, og det andre med datalagring.

Ingen flere detaljer er kjent - men det er en tydelig trend at store teknologiselskaper velger å dele seg opp, for bare få dager siden ble det kjent at giganten HP skal dele seg i to, og nylig valgte også eBay å kvitte seg med PayPal og gjøre nettbetalings-tjenesten til en separat enhet.

Symantec har hatt noen røffe år i det siste, med dårlige resultater, som kulminerte i at sjefen Steve Bennett fikk sparken tidligere i år, og først nå i september kom en ny sjef permanent på plass. Selskapet har vært en pionér innenfor sikkerhet, men har ikke helt klart å tilpasse seg den moderne informasjonsalderen, til tross for at mengden dataangrep og andre sikkerhetsutfordringer fortsetter å øke. Nylig tok Symantec tak og bekreftet at deres antivirus-programvare skal bli ryddigere, mer strømlinjeformet og minimalistisk.

    Les også:

Til toppen