Syndfloden

Alle snakker om været - og nå er det sannerlig på tide at noen gjør noe med det også!

Jada, jeg vet at når jeg skriver for digitoday så bør jeg liksom helst holde meg til data-, nett- og medieorienterte emner. Men akkurat i dag så klarer jeg det ikke.

For, med unntak av valg-parodien i USA, finnes det egentlig bare én stor sak i nyhetsbildet akkurat nå. Og det finnes bare ett universelt samtaleemne rundt kaffetrakterne på enhver arbeidsplass: Været!

Det er sannerlig ikke rart heller. Den bibelske syndfloden varte som kjent i 40 døgn. Ifølge meteorologisk institutt var den siste godværsdagen på Østlandet 25. september. - Det skulle bli nesten to måneder, det. 60 dager og 60 netter med regn. En syndeflod og en halv!

Ikke meldes det om bedring i nærmeste framtid heller. Så da er det vel bare å ta på seg den tapre masken, da, og i stedet prøve å finne noen positive sider. Aldri så galt at det ikke er godt for noe, tross alt. Så her er min lille novembertrøst; 10-på-topp listen for å få det beste ut av regntiden:

1. Elsk mer! - Det er ingen grunn til å gå ut uansett, og hva er egentlig bedre å bruke tiden på innendørs?

2. Spis bedre! - Du drukner på vei til restauranten uansett, så bruk heller tiden til å lære deg å lage god, gammeldags, hjemmelaget mat. (Eller prøv noen nye oppskrifter, hvis du allerede kan det.)

3. Jobb hjemmefra! - Hvis du kan telependle, så gjør det. Ikke bare slipper du å bli klissvåt på vei til og fra jobben, men du får mer arbeidsro også.

4. Plei en syk! Jeg synes nesten alle hangler akkurat nå, så passende "klienter" skulle være lett å finne. En kald klut, en varm hånd og en kopp sitrontoddy smaker betraktelig mer enn det koster, både for giver og mottager.

5. Les en bok! - Ja, jeg vet det er banalt, men når satt du deg egentlig ned med en god bok sist? Stikk innom biblioteket og lån med deg en bærepose full. Du kommer sikkert ikke til å orke å trekke i regndressen for å jogge i kveld uansett.

6. Ta et varmt bad! Hvis den kjappe morgendusjen er mer din stil, så har du kanskje glemt hvor deilig det egentlig er å hvile kropp og sjel i et kar med duftende, varmt vann. (Stearinlys på kanten av badekaret hører med!)

7. Tenn opp i peisen! - Hvis du er så heldig å ha en peis, så kjøp for all del et par sekker ved og tenn opp. Selv om du har sentralfyring, så er det noe med både synet, lyden og lukten av åpen ild som virker som balsam på sjelen.

8. (Mest for damene:) Kjøp nye sko/støvletter! - De semskede holder ikke i dette været uansett, så du har en førsteklasses unnskyldning til å investere i et lekkert, mer vanntett par. Noe i lakk, kanskje ...

9. Lag rødvinstoddy! - Det er kanskje ikke en drikk som normalt står på menyen hjemme hos deg, men det er enkelt, godt og varmer fantastisk bra. (Bland like deler rødvin og oppkokt vann - eller lag den sterkere hvis du foretrekker det.)

10. Forbered jul! - Skriv julekort, bestill gaver, sett opp handlelister osv. Den typen aktivitet er faktisk ganske hyggelig når man kan gjøre det i ro og mak. Desember blir uansett stressende nok - og hvis regnet slutter så trenger vi jo å ta igjen to måneders utendørsliv i tillegg. - Da kan det jo være greit å ligge litt i forkant .

Til toppen