Ta med Arne Scheie på dass

Et nytt nett- og mobilspill fra NRK gjør det mulig å ta med Arne Scheie på dass. Det sier iallefall reklamen fra statskanalen, som har hyret det menneskelige fotball-leksikon til å kommentere kampene du spiller.

"På kontoret, på skolen, på dass!" Alle disse stedene kan du ta med deg NRKs nye nett- og mobilspill NRK Fotballmanager, om vi skal tro informasjonen fra statskanalen.

NRK fotballmanager er et gratis nettspill hvor du skal ta styringen over en europeisk toppklubb, og være med i konkurransen om både fotballreise og fotballeffekter.

Via PC, tekst-TV, MOBIL og PDA kan du daglig spille kamper mot andre fotballgale nordmenn, kjøpe og selge spillere, takle mediapress, bygge ut stadion, ansette og sparke personale, studere dommere, fornye kontrakter, og mye mye mye mer, som de skriver i velkomstnotatet til nye spillere som registrerer seg.

Manageren med høyest poengsum ved juletider premieres med fotballreise for 4 personer, og månedens manager og diverse ukevinnere får også belønning. Hver gang en kamp er spilt, kan man trykke på LIVE-knappen og få fotballens detalj-Tommygun Arne Scheies kommentarer til kampen.

Da digi.no testet spillet i timene før Rosenborgs nydelige Champions League-kvalifisering onsdag kveld, var Scheie overraskende fåmælt. Ett "yes!", ett "perfek...!!" og noe som hørtes ut som "Yemen!!!" var det eneste han sa iløpet av kampen.

Nå tar NRK forbehold om bredbåndslinje for å få med seg kommentarene fra kommentatorboksens Aril Edvardsen, men en ADSL-linje skulle vel holde?

Samtidig lanserer Scandinavia Online sitt fotballspill, som også foregår på nettet, med tett integrasjon av tekstmeldings-oppdatering og lignende, mer lukrative tjenester. For både NRK og SOLs spill er gratis, men tekstmeldinger koster jo som kjent.
SOLs Drømmeliga mangler en åpenbar hitvinner som Arne Scheie, som ved hjelp av trådløst bredbåndsnett og bærbar PC faktisk kan gi deg kampreferatene mens du sitter på toalettet. Hvis du skulle ha noen ønsker om denslags...

Til toppen