Taiwan-anklage om kinesisk halvlederspionasje

Et taiwansk og et kinesisk halvlederselskap strides om industrispionasje i en amerikansk rett.

Et taiwansk og et kinesisk halvlederselskap strides om industrispionasje i en amerikansk rett.

Verdens største produksjonsanlegg for halvlederkomponenter, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) anklager sin største kinesiske konkurrent Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) for industrispionasje. Saken føres for en rett i den amerikanske delstaten California.

    Les også:

Saken startet i desember i fjor da TSMC leverte et søksmål mot SMIC til amerikansk rett, med påstander om at SMIC hadde urettmessig tilordnet seg patentbeskyttet teknologi og forretningshemmeligheter fra TSMC. Søksmålet kom samtidig med at SMIC forberedte sin børsintroduksjon. Den juridiske krangelen hindret ikke SMIC, som antas å være verdens femte største produksjonsanlegg for halvlederkomponenter, fra å trekke inn 1,8 milliarder dollar.

SMIC avviste først påstandene fra TSMC, men kom tidlig i mars med en offisiell påstand der det het at selskapet ennå ikke hadde tatt endelig standpunkt til beskyldningene.

SMIC konkurrerer i stor grad på pris, og leverer komponenter til blant andre Texas Instruments, Infineon, Nvidia, Motorola (en av de første initiativtakerne til selskapet) og Broadcom.

I går meldte Wall Street Journal at TSMC hadde leverte nytt bevismateriale til retten, blant annet vitnemål fra tidligere SMIC-ansatte. Disse går ut på at utviklerne i SMIC snakket åpent om sin bruk av TSMCs teknologi. Flere sentrale SMIC-ansatte ble lokket fra tilsvarende posisjoner i TSMC med løfter om aksjer og opsjonsavtaler, mot at de fortalte om TSMCs forretningshemmeligheter, heter det. Bevismaterialet omfatter også analyser av SMIC-komponenter som framhever store likheter med tilsvarende komponenter fra TSMC, og svært få likheter med komponenter fra Chartered Semiconductor, det eneste selskapet SMIC hevder å ha en lisensavtale med.

Til toppen