RESULTATERFINANS

Tandberg Data i femtegir

Tandberg Data, den norske produsenten av tape-stasjoner, har løftet seg skikkelig det siste kvartalet og tjente 31,1 millioner kroner. Men resultatet hadde vært fire millioner kroner høyere uten avgangspakken til Hans Christian Qvist.

Einar Ryvarden
16. apr. 1999 - 09:59
Tape-automat fra Tandberg.
Tape-automat fra Tandberg.

Tandberg Data har virkelig lagt krisen i fjor bak seg og fått inn femtegiret igjen. Selskapets salg av tapestasjoner for datalagring og backup steg med 50 prosent fra første kvartal i fjor til første kvartal i år. Selskapet solgte for 352 millioner kroner de tre første månedene i år og satt igjen med 31,1 millioner kroner. Dette er et hopp på 141 prosent siden i fjor.

Løftet skyldes at Tandberg Data har inngått flere nye store kontrakter med IBM, Siemens og Fujitsu/ICL, forteller selskapet. Det er særlig salget av selskapets SLR50 tapestasjon (der 50 står for 50 Gigabyte) som går bra, men også salget av DLT-produktene øker. Tandberg har nå startet egenproduksjon av DLT-stasjoner etter en stund å ha videresolgt stasjoner fra Quantum.

Tandberg forteller de har to store nye produkter på vei ut i markedet. Selskapet har klart å lage en SLR-stasjon som kan lagre 100 GB. I tillegg er selskapet også snart ferdig med et robotsystemet som kan skifte taper automatisk, noe som øker kapasiteten dramatisk. Systemet som Tandberg Data har laget sammen med konkurrenten Overland, ble vist på Cebit-messen i mars.

Det eneste skåret i gleden er at den kortvarige ansettelse av Hans Christian Qvist ble meget dyr. Quist kom til Tandberg Data fra IBM i 1. mars i fjor, men gikk ut i sykepermisjon allerede i månedsskiftet juni/juli - midt under krisen selskapet opplevde i fjor. Formelt har han vært ansatt i Tandberg Data til 1. mars i år.

Derfor offentliggjør selskapet først nå at resultatet kuttes med "rundt fire millioner kroner inkludert sosiale utgifter i forbindelse med avgangen til Qvist". I klartekst betyr dette en fallskjem.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.