JUSS OG SAMFUNN

Taper millioner på CD-brenning og MP3

De siste salgstallene for CD-plater og singler er ikke hyggelig lesning for platebransjen. Warner-sjef Mats Nilson mener det er en kombinasjon av manglende kvalitet på platene, og at mange laster ned MP3 og brenner sine egne Absolute Music-plater.

14. sep. 2001 - 10:29
Gramofonplategrossistenes Forening

Den viser at antallet solgte singler har stupt fra 108.000 ifjor til 64.000 i 2001, og at det ble solgt singler for 1,5 millioner kroner mindre i august i år enn ifjor. I kroner og øre betyr det en nedgang for hele året, på over 50 prosent i forhold til år 2000.



Mats Nilsson

Warner Music Norway






- Folk kjøper fremdeles fullpris-CD. Det er de yngre som kopierer og brenner og laster ned, mens de eldre kundegruppene fortsatt kjøper platene sine. Jeg tror det vil ta seg opp igjen. Når artister som Travis kommer, så ser vi at markedet er der. Men det er klart man kommer i tenkeboksen i forhold til det å selge album når en ser statistikken, avslutter Nilsson.

Totalnedgangen for alle typer fonogrammer, inkludert MC, LP, MD, DCC og musikkvideo er for august 13 prosent i antall enheter, og 15 prosent i verdi.

Den gode nyheten er at norske artister har opplevd oppgang i salget av sine plater. Deres antall av totalsalget økte fra 14 til 17 prosent fra i fjor til i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.