Tar selvkritikk etter kåring av Norges fremste IT-kvinner

– Vi har mye å lære til neste gang.

Dette skal bli en årlig kåring, og vi ønsker å gjøre den så grundig og autorativ som mulig. Derfor er det bra med både ros og ris, sier Abelia-sjef Håkon Haugli.
Dette skal bli en årlig kåring, og vi ønsker å gjøre den så grundig og autorativ som mulig. Derfor er det bra med både ros og ris, sier Abelia-sjef Håkon Haugli. (Bilde: Heidi Widerøe)

– Vi har mye å lære til neste gang.

Abelia og Oda-Nettverk valgte kvinnedagen 8. mars for å kåre Norges 50 fremste IT-kvinner. Kåringen fikk bred medieomtale blant annet i Dagens Næringsliv, Teknisk Ukeblad, Innomag og Medier 24 denne uken.

Ingen later til å ha oppdaget at flere av vinnerne slett ikke har noen IT-bakgrunn, -erfaring eller -utdannelse.

Her er teknologi i bredere forstand, finans, media og byggenæring, blandet sammen med informasjonsteknologi. Feil preger også listen over de fremste kvinnelige gründerne, en av kåringens underkategorier, der en god del av vinnerne aldri har startet virksomhet.

– Du har veldig gode poenger. Vi har lært mye av arbeidet med kåringen og tar naturligvis selvkritikk for manglende presisjonsnivå både i utvelgelse og kommunikasjon, sier Abelia-sjef og juryformann Håkon Haugli til digi.no.

Alle er verdige vinnere

Han understreker at alle de 50 er verdige vinnere, men vedgår at de som jury kan ha gjort noen feil. 

– Det vi har lett etter er en norsk ekvivalent til det engelske uttrykket tech, som vi ikke har i Norge. Jeg tror nok det hadde vært klokere å bruke begrepet teknologikvinner og gjort det konsekvent. Det er tech-kvinner vi har hatt ønske om løfte fram.

Haugli forteller at det har vært en formidabel oppmerksomhet og begeistring rundt prosjektet.

– Kåringen er basert på omtrent 400 nominasjoner. Juryen har verifisert personer og arbeidssted, og vurdert dem opp mot kriteriene om at de måtte jobbe i næringslivet, og ikke ha stabsroller. Vi har altså ikke vurdert om andre enn de nominerte bør inn på listene eller hatt direkte kontakt med de nominerte. Vi har også vært mindre opptatt av delkategoriene enn av å få synliggjort bredden. Grensegangen mellom kategoriene leder, gründer og fagperson er uklar og ja, noen er kanskje «feilplassert». Vi er også enige i at vi kunne hatt med en beskrivelse og begrunnelse for hver kandidat.

– Det er første gang vi gjør dette, så vi har mye å lære til neste gang. Jeg er opptatt av å ikke ta noe vekk fra dem som står på listen. Det er fantastiske forbilder, sier han.

Se hele listen hos vårt søsternettsted TU.no: Dette er landets fremste IT-kvinner

Kommentarer (3)

Kommentarer (3)
Til toppen