Tatt for spillkonsoll-angrep

Medlem av «Lizard Squad» arrestert i England.

Tatt for spillkonsoll-angrep
Både Xbox og PlayStation hadde problemer i julen. Nå er en mann arrestert. Bilde: Thomas Marynowski

De fleste med en Xbox- eller PlayStation-spillkonsoll som er koblet til nettet har nok fått med seg det store angrepet på Sonys og Microsofts online-tjenester i julen. En gruppe som kaller seg Lizard Squad utførte et massivt DDoS-angrep på både PSN og Xbox Live, slik at begge tjenestene var nede rundt julaften og dagene etter.

Spesielt PSN slet med en utvidet nedetid i etterkant av angrepene, mens Xbox Live kom seg relativt raskt opp igjen.

Representanter for gruppen hevdet at de utførte angrepet for å vise svakhetene i systemene til Sony og Microsoft, men de skjulte heller ikke at de samtidig skulle ha det moro.

Nå kan det se ut til at moroa er over, da et av medlemmene i Lizard Squad skal ha blitt arrestert i Storbritannia. Det er den 22 år gamle Vinnie Omari fra Twickenham utenfor London som skal ha blitt arrestert, og pågripelsen skal ha skjedd på grunnlag av urelatert PayPal-svindel.

Politiet skal også ha sett etter bevis som kan knyttes til spillkonsoll-angrepene.

Omari selv tok kontakt med nettstedet Daily Dot og fortalte at politiet beslagla hans spillkonsoller, telefoner, datamaskiner, USB-stikker og lignende. Han viste også frem et bilde av ransakingsordren.

En pressemelding fra politiet bekrefter en pågripelse av en 22-åring, men navngir ikke Omari.

Omari er nå ute av arresten, og er foreløpig ikke tiltalt for noe, men hans første rettshøring er den 10. mars.

Sony bekreftet i dag at de har en liten godtgjørelse for alle som ble påvirket av nedetiden over romjulen: Alle som er betalende medlemmer av PlayStation Plus-tjenesten (og som hadde en aktiv konto den 25. desember) vil få medlemskapet utvidet med fem gratis dager. I tillegg kommer det et prisavslag på ti prosent på kjøp fra PSN-nettbutikken. Dette vil gjelde for alle PSN-medlemmer i en begrenset periode.