Ted Turner ny Apple-sjef

Meget overraskende har Ted Turner blitt utnevnt til ny toppsjef i Apple Computer som ledd i Time Warners oppkjøp av Apple. Steve Jobs forlater både sjefsstolen og sin plass i Apple-styret, når oppkjøpet er i orden i løpet av mai.

Siden Gil Amelio ble bedt om å forlate sjefsstolen i Apple Computer i juli 1997, har det blitt spekulert i hvem som ville ta over. Steve Jobs har styrt Apple med stø hånd som interimsjef, og han har foretatt en rekke inngrep som ser ut til å ha fått den falne gigant på fote igjen. Derfor har Jobs også figurert som favorittkandidat til den permanente jobben som toppsjef.

Tirsdag ble det kjent at mogulen som revolusjonerte nyhetsdekning på TV med CNN og i sin tid giftet seg med Jane Fonda, Ted Turner, blir Apples nye toppsjef, som resultat av at Time Warner tar over selskapet. Turner blir både administrerende direktør og styreformann i selskapet - vanlig praksis i Apple Computer.

Apples planlagte nett-TV-apparat skal være en av hovedårsakene til oppkjøpet, som Ted Turner har vært en pådriver for. I henhold til selskapene er det store synergier mellom Apples multimediaerfaring både maskinvare- og programvaremessig, og Time Warners tunge posisjon innen media og underholdning.

Turner selv er kjent som en dedikert Mac-bruker og en stor fan av selskapet. Han får nå anledning til å bruke sin omfattende mediebakgrunn i jobben med å få skikkelig fart på Apple igjen.

Steve Jobs forlater jobben som interimsjef og oppgir sin plass i styret når handelen er endelig godkjent, forventningsvis i løpet av mai. Det er ikke ventet noen problemer med myndighetsgodkjenning av kjøpet, i og med at Time Warner ikke er en PC-aktør. Time Warner betalte 3,9 milliarder dollar for Apple, hvorav 70 prosent i kontanter og resten i aksjer i Time Warner-konsernet.

Til toppen