Teknologiaksjene spratt delvis opp igjen

Rundt halve fallet ble tatt igjen etter sjokket mandag. Men noe rart skjedde med Google.

Teknologiaksjene spratt delvis opp igjen

Rundt halve fallet ble tatt igjen etter sjokket mandag. Men noe rart skjedde med Google.

Mandag kveld stengte Nasdaq-indeksen på 1980 poeng. Det var første gang på tre år at indeksen lå under 2000 poeng ved børsdagens slutt. Fallet var på 9 prosent.

    Les også:

I går økte indeksen jevnt gjennom hele dagen, og endte 5 prosent opp, på 2082 poeng. De øvrige teknologiindeksene, Morgan Stanley High Tech 35 og Philadelphia Semiconductor Index, var opp henholdsvis 5 prosent og 4,4 prosent.

Mandag ble Apple-aksjen banket hele 18 prosent ned. Selskapet ble rammet av at to analytikere endret sine vurderinger av aksjens kortsiktige utsikter. Tirsdag økte kursen 8 prosent, og endte på 114 dollar, godt under avslutningskursen fredag på 126 dollar, og avgjort under nivået den startet september med, på rundt 170 dollar.

IBM tok igjen om lag hele fallet mandag, og endte i går omtrent på samme nivå som den holdt gjennom mesteparten av september.

Intel, som stupte ned til 17 dollar etter å ha ligget nærmere 19 dollar gjennom hele forrige uke, tok igjen det meste av fallet. Men Intel-aksjen har falt ganske jevnt siden første halvdel av august da den lå rundt 24 dollar.

Av de andre teknologiaksjene økte Microsoft med 6,7 prosent, HP med neste 4 prosent, Dell med 7 prosent, Cisco med 3,5 prosent, Amazon.com med 14,9 prosent og Ebay med 12,2 prosent.

Det innebærer at Microsoft, HP, Cisco og Ebay er noenlunde tilbake på nivået fra slutten av forrige uke, mens Amazon har klatret noe utover det.

Dell-aksjen viser seg mer ustabil enn de andre: Den falt mye den siste timen i går.

Google-aksjen så ut til å følge mønsteret tirsdag med å ta igjen halve mandagens fall, men stupte plutselig de siste minuttene. Nasdaq-børsen sier de gransker mulige «feilaktige» handler i Google-aksjen, uten å presisere nærmere hva det skulle dreie seg om.

    Les også:

Til toppen