JUSS OG SAMFUNN

Teknologigiganter stevnet av 6. januar-komiteen

Flere store firmaer, som Meta og Twitter, er blitt stevnet av komiteen som gransker kongressangrepet i USA i fjor.

Komiteen som undersøker stormingen av kongressbygningen 6. januar i fjor, har bedt om informasjon om hvordan disse plattformene ble brukt for å spre feilinformasjon.
Komiteen som undersøker stormingen av kongressbygningen 6. januar i fjor, har bedt om informasjon om hvordan disse plattformene ble brukt for å spre feilinformasjon. Foto: Jose Luis Magana/AP/NTB
14. jan. 2022 - 07:52

Komiteen som undersøker stormingen av den amerikanske kongressen 6. januar i fjor, har bedt om informasjon om hvordan flere plattformer ble brukt for å spre feilinformasjon.

Det er Meta (tidligere kjent som Facebook), Alphabet (som eier Google), Reddit og Twitter som er blitt stevnet.

Kongressmedlem Bennie Thompson, som leder komiteen, sier i en uttalelse at han godkjente stevningene siden disse plattformene ble brukt til å kommunisere planer om å angripe kongressen. Kongressen ville se dokumenter de mener kan kaste lys over dette, men selskapene har ikke imøtekommet det, skriver han, ifølge The Guardian.

6. januar-komiteen har bedt om informasjon om hvordan de sosiale plattformene ble brukt for å hjelpe til med å spre feilinformasjon og «velte» valget.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.