JUSS OG SAMFUNN

Teknologigiganter stevnet av 6. januar-komiteen

Flere store firmaer, som Meta og Twitter, er blitt stevnet av komiteen som gransker kongressangrepet i USA i fjor.

Komiteen som undersøker stormingen av kongressbygningen 6. januar i fjor, har bedt om informasjon om hvordan disse plattformene ble brukt for å spre feilinformasjon.
Komiteen som undersøker stormingen av kongressbygningen 6. januar i fjor, har bedt om informasjon om hvordan disse plattformene ble brukt for å spre feilinformasjon. Foto: Jose Luis Magana/AP/NTB
14. jan. 2022 - 07:52

Komiteen som undersøker stormingen av den amerikanske kongressen 6. januar i fjor, har bedt om informasjon om hvordan flere plattformer ble brukt for å spre feilinformasjon.

Det er Meta (tidligere kjent som Facebook), Alphabet (som eier Google), Reddit og Twitter som er blitt stevnet.

Kongressmedlem Bennie Thompson, som leder komiteen, sier i en uttalelse at han godkjente stevningene siden disse plattformene ble brukt til å kommunisere planer om å angripe kongressen. Kongressen ville se dokumenter de mener kan kaste lys over dette, men selskapene har ikke imøtekommet det, skriver han, ifølge The Guardian.

6. januar-komiteen har bedt om informasjon om hvordan de sosiale plattformene ble brukt for å hjelpe til med å spre feilinformasjon og «velte» valget.

Den opprinnelige Stop the Steal-gruppen på Facebook ble raskt stengt, men Facebook klarte ikke å hindre at bevegelsen vokste seg stor andre steder på plattformen deres. Her protesterer Trump-tilhengere mot valgresultatet i Atlanta, Georgia 7. november i fjor.
Les også

Facebook brukte åtte uker på å skjønne at «Stop the Steal» kunne bli voldelig

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.