BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele 2 erklærer Internett-krig

De største leverandørene av Internett kjemper nå en intens kamp om deg som Internett-kunde og lover lavere surfetakst hele døgnet. I dag setter Tele 2 ned prisen på dagsurfing med kveldstaksten som ny døgnpris.

Frode Eriksen
24. jan. 2000 - 09:52

Tele 2 Norge melder på sine Internettsider at "Tele 2 erklærer Internett-krig og tilbyr 38 % lavere surfetakst enn Telenor?"

I realiteten betyr dette at kundene heretter skal betale 13,5 øre per minutt for å surfe på nettet, så fremst Tele 2 benyttes som teleoperatør. Dette er prisen selskapet tidligere har tatt for surfing på kveldstid.

Fra før har andre internettleverandører lansert egne tiltak for å øke salget. Telenor distribuerte like før jul en CD med programvare til alle landets husstander, mens Telia Norge som nå er solgt til Enitel, lanserte nye distribusjonskanaler for sitt tilbud.

Tele 2s målsetning er å øke markedsandelen i privatmarkedet for Internett fra 20 prosent til 40 prosent, opplyser administrerende direktør i Tele 2 Norge, Henrik Ringmar til Finansavisen.

Han vil dermed gjenta Tele 2s dobling av markedsandelen fra 1998 til 1999, og pris er våpenet i krigsærklæringen som nå rettes mot Telenor. Og fra 08:00 i dag tidlig ble prisen senket.

- Det er lett å ta markedsandeler nå, og kundene skal vi i hovedsak ta fra Telenor, sier Rigmar til Finansavisen.

Målet er at 300.000 av landets 800.000 husstander som beregnes å ha Internett-aksess innen utgangen av året skal være Tele 2-kunder. Dette skal også brukes for å øke salget av vanlig telefoni i det norske privatmarkedet.

Som digi.no skrev fredag kommer Tele 2 også til å lansere egne mobiltelefontjenester i løpet av første halvår.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.