Tele Danmark varsler økte utenlandsinvesteringer

Administrerende direktør Henning Dyremose i Tele Danmark varsler investeringer utenfor Danmarks grenser som ligger enda høyere enn de 13 milliarder kroner selskapet investerte utenlands i 1998.

I fjor lå godt over 36 prosent av Tele Danmarks omsetning utenfor Danmarks grenser. Dette er imidlertid ikke nok for administrerende direktør Henning Dyremose, som i et foredrag på Den danske finansanalytikerforenings teleseminar i København mandag varslet enda sterkere utenlandssatsing i årene som kommer, melder avisen Børsen.

Tele Danmarks to største investeringer er belgiske Belgacom og tyske Talkline som til sammen utgjør 40 prosent av Tele Danmarks samlede internasjonale portefølje.

- Det varer ikke lenge før 50 prosent av vår inntjening kommer fra utlandet, sa Dyremose, som regner med at Tele Danmark de kommende årene vil konsentrere sine utenlandske investeringer i de selskapene den danske operatøren allerede har eierskap i, skriver Reuters.

Selv med intensivert utenlandssatsing og økt konkurranse på hjemmebane, regner Dyremose likevel med at Tele Danmark vil vokse også på det danske markedet de nærmeste årene.

Til toppen